ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,2% το γ' τρίμηνο στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων

26 Νοεμβρίου 2021, 14:24 | Ελληνικοί Δείκτες

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,2% το γ' τρίμηνο στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με το παρόν Δελτίο Τύπου ανακοινώνει στοιχεία για τη δημογραφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα για τις Εγγραφές Νέων Επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων) και τις Πτωχεύσεις Επιχειρήσεων, για το Γ’ τρίμηνο 2021.

Οι στατιστικές δημογραφίας των επιχειρήσεων αποτελούν, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στατιστικά πεδία και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ασκούντων πολιτική, των θεσμικών χρηστών και της κοινωνίας γενικότερα, καθώς έχουν ευρεία χρησιμότητα μέσω των πληροφοριών που παρέχουν.

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων και των πτωχεύσεων, σε τριμηνιαία βάση, παρέχει επίκαιρες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπακόλουθα του  οικονομικού κλίματος – προσδοκιών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ειδικότερα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19).

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει:

▪ Τριμηνιαία στοιχεία για τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE Αναθ. 2), για το Β’ και Γ’ τρίμηνο 2020 και 2021.

▪ Τριμηνιαία στοιχεία για τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE Αναθ. 2) και ανά Μεγάλη Γεωγραφική Περιοχή (NUTS 1) / κατηγορία Νομικής Μορφής της επιχείρησης, για το Γ’ τρίμηνο 2021.

▪ Διαγραμματική απεικόνιση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, ανά εβδομάδα, για το Α’, Β’ και Γ’ τρίμηνο των ετών 2020 και 2021.

▪ Τριμηνιαία στοιχεία για τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων, για το Γ’ τρίμηνο των ετών 2020 και 2021.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.