ΟΛΘ: Επενδύσεις που θα μεταβάλουν τη φυσιογνωμία του

09 Δεκεμβρίου 2021, 13:10 | Χ&Α - 235

ΟΛΘ: Επενδύσεις που θα μεταβάλουν τη φυσιογνωμία του

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΛΘ

 

Επενδύσεις που θα μεταβάλουν τη φυσιογνωμία του

 

Σε μεγαλύτερη επέκταση στα Βαλκάνια στοχεύει η διοίκηση του Ομίλου ΟΛΘ, κατά τους πρώτους μήνες του 2022. Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι το 2020, ο ΟΛΘ ίδρυσε το πρώτο dry port (τερματικός σταθμός που συνδέεται απευθειας με οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα) στην Βουλγαρία. Επόμενος στόχος, είναι η ίδρυση ενός δεύτερου dry port στην Σερβία κατά το α΄ τρίμηνο του 2022, όπως είχε ενημερώσει και η διοίκηση στην εκδήλωση της ΔΕΘ.

 

Συνολικά για την περίοδο του εννεαμήνου, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά, παρά το αρνητικό αντίκτυπο από την αύξηση των τιμών ενέργειας -ο εξοπλισμός του ΟΛΘ λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και πετρέλαιο- και τις αναταράξεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα € 57,1 εκατ. έναντι € 52,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020 σημειώνοντας αύξηση 8,5% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα € 19,6 εκατ. πετυχαίνοντας αύξηση 15,7%.

Οι προσδοκίες της διοίκησης είναι θετικές τόσο για το τέλος του έτους όσο και για τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Σε συνέντευξη του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΘ, ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της Επέκτασης του 6ου Προβλήτα θα σηματοδοτήσει την αναβάθμιση του λιμανιού. Η περίοδος υλοποίησης του έργου θα είναι το 2022 - 2025 και τα ετήσια έσοδα που αναμένεται να προσφέρει, σε όλο το “οικοσύστημα” του λιμένα (ΟΛΘ, προμηθευτές, συνεργαζόμενες εταιρείες, προμηθευτές και άλλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο των μεταφορών) όταν τεθεί σε λειτουργία είναι € 230 εκατομμύρια, διαβάστε περισσότερα εδώ. Ακόμη και εάν θεωρήσουμε τις δηλώσεις αυτές ως αισιόδοξες, εν τούτοις, μας δίνουν μία εικόνα της σημαντικής μεταβολής της δραστηριότητας και των μεγεθών του ΟΛΘ, την οποία θα πρέπει, ως επενδυτές, να έχουμε υπόψη μας.

 

Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της εταιρίας και ιδίως, από το σχεδιασμό και τις επενδύσεις της για το μέλλον.

Με βάση την ανακοίνωση της εταιρίας για τα βασικά μεγέθη του 9μήνου, την εξέλιξη των πωλήσεων με ρυθμό ελαφρά ανώτερο του αναμενόμενου και τη βελτίωση του περιθωρίου (EBITDA), βελτιώνουμε ελαφρά την πρόβλεψή μας για πωλήσεις, σε € 77,0 εκατομμύρια για το σύνολο του 2021 (από € 75,0 εκατ.), ενώ εκτιμούμε ότι τα κέρδη μφ, θα κυμανθούν περί τα € 21,5 εκατομμύρια (έναντι € 20,5 της προηγούμενης πρόβλεψης).

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ