ΚΡΙ ΚΡΙ: Αποτελέσματα, ελαφρά ανώτερα των προβλέψεων

09 Δεκεμβρίου 2021, 14:30 | Χ&Α - 235

ΚΡΙ ΚΡΙ: Αποτελέσματα, ελαφρά ανώτερα των προβλέψεων

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΡΙ ΚΡΙ

 

Αποτελέσματα, ελαφρά ανώτερα των προβλέψεων

 

Κατά 7,3% αυξήθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις και κατά 7,1% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΚΡΙ - ΚΡΙ στο εννεάμηνο του 2021. Στην ελληνική αγορά παγωτού οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020, λόγω της ενισχυμένης τουριστικής κίνησης, ενώ στον κλάδο του ελληνικού γιαουρτιού, οι πωλήσεις εμφάνησαν μείωση της τάξεως του 1,2%.

Όπως είχε εκφράσει και η διοίκηση σε παλαιότερη της αναφορά, για το β΄εξάμηνο οι εκτιμήσεις είναι επιφυλακτικές. Οι αυξημένες τιμές στις πρώτες ύλες, τα μεταφορικά κόστη και την ενέργεια, ασκούν πιέσεις στην λειτουργία της εταιρίας. Παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι το μικτό περιθώριο κέρδους υποχώρησε ελάχιστα από το 34,2% το εννεάμηνο του 2020, στο 33,9% και το καθαρό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο (13,6%).

 

Συνολικά η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό και μικρή υποχώρηση στο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας.

Με βάση τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου, εκτιμούμε ελαφρά μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων κατά το 2021, οι οποίες αναμένουμε να φτάσουν στα € 138,5 εκατομμύρια. Παράλληλα, εκτιμούμε ελαφρά μείωση του περιθωρίου καθαρού κέρδους (μφ), το οποίο όμως εξακολουθεί να παραμένει σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα (12,3%). Τα μετά από φόρους κέρδη, αναμένονται περί τα € 17,1 εκατομμύρια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.