ΟΜΙΛΟΣ QUEST: Εντυπωσιακή πορεία, υψηλά μεγέθη, θετικές προοπτικές

09 Δεκεμβρίου 2021, 12:10 | Χ&Α - 235

 

 

 

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ QUEST

 

Εντυπωσιακή πορεία, υψηλά μεγέθη, θετικές προοπτικές

Μεταφέρεται για το 2022, το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Quest, καθώς για τυπικούς λόγους (γραφειοκρατικούς κλπ) -όπως ενημέρωσε η διοίκηση κατά την ενημέρωση των αναλυτών- δεν κατάφεραν να προχωρήσουν κάποιες επενδύσεις. Συνολικά, από τα € 70 εκατομμύρια επενδυτικού προγράμματος, μέχρι το τέλος του εννεαμήνου, υλοποιήθηκαν τα € 13,3 εκατ., ενώ μέχρι το τέλος του έτους, οι επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν σε ένα σύνολο περί τα € 20 έως € 25 εκατομμύρια και θα αφορούν στο κέντρο διαλογής της ACS και στον τομέα της “πράσινης ενέργειας”.

Επίσης, σε εκκρεμότητα παραμένει η επένδυση του Ομίλου, στην ΓΕ Δημητρίου (ύψους € 25 εκατ.), καθώς δεν έχει ακόμα εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσης της.

Στο διάστημα του 9μήνου, οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν στα € 637,3 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 32,5% και τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα € 29,7 εκατ., έναντι € 7,5 εκατ. στο 9μηνο του 2020. Να σημειώσουμε πως ο Όμιλος, σημείωσε έκτακτα κέρδη ύψους € 75,8 εκατ. από την πώληση της Cardlink και € 2 εκατ. από την πώληση μειοψηφικής συμμετοχής στην TEKA Systems.

 

Όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου, κινήθηκαν με ικανοποιητικές επιδόσεις. Για το τέλος του έτους αναμένεται ότι οι επιδόσεις αυτές θα συνεχιστούν, με ηπιότερο ρυθμό.

Για το σύνολο του έτους, η διοίκηση προβλέπει διψήφια αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, του EBITDA και των κερδών προ φόρων, όμως, η αύξηση αυτή θα κινηθεί σε χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με το 9μηνο.

 

Η μετοχή της Quest, εισήλθε στο δείκτη “FTSE 25 Large Cap”, ενώ η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο (θα αποφασιστεί στις αρχές του 2022) για το εάν θα προχωρήσει σε split μετοχών.

 

Με βάση τις πληροφορίες από την οικονομική έκθεση του 9μήνου (εδώ), διατηρούμε την παλαιότερη εκτίμησή μας (8/9/2021) ότι οι πωλήσεις του Ομίλου θα κυμανθούν κοντά στα € 850 εκατομμύρια. Η αρχική εκτίμησή μας για τα κέρδη, για το σύνολο του 2021, ήταν € 42 εκατομμύρια. Αυτά τα κέρδη αναφέρονται στα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Με βάση τη νέα μας εκτίμηση, περιορίζουμε τα κέρδη αυτά κατά € 1,0, σε € 41 εκατομμύρια. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τα έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα κέρδη ύψους €77,8 εκατομμυρίων (που αναφέρονται πιο πάνω), τότε τα συνολικά (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες και έκτακτα) κέρδη (μφ), θα κυμανθούν περί τα € 118,7 εκατομμύρια).

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.