ALUMIL: Εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης - Τα μεγέθη της εκπλήσσουν

09 Δεκεμβρίου 2021, 14:40 | Χ&Α - 235

ALUMIL: Εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης - Τα μεγέθη της εκπλήσσουν

 

 

 

 

 

 

 

 

ALUMIL

 

Εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης - Τα μεγέθη της εκπλήσσουν

Οι επιδόσεις του εννεαμήνου 2021 υπήρξαν εντυπωσιακές. Τόσον οι πωλήσεις, όσο και τα κέρδη ξεπέρασαν τα μεγέθη όχι μόνο του εννεαμήνου του 2020 αλλά και του 2019. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις ανήλθαν στα € 220,1 εκατ. έναντι € 174,5 το εννεάμηνο του 2020 και € 181,8 το εννεάμηνο του 2019. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα,  το EBITDA διαμορφώθηκε στα € 34,8 εκατ. από € 17,1 εκατ. το 2020 και € 18,3 εκατ. το 2019.

Η διοίκηση, παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας, παραμένει αρκετά αισιόδοξη και εκτιμά ότι τα μεγέθη του Ομίλου θα παρουσιάσουν μια ικανοποιητική πορεία και το δ΄τρίμηνο του έτους.

 

Είμαστε θετικοί για την εξέλιξη της εταιρίας καθώς λειτουργεί πάνω σε ένα σχεδιασμό εξυγίανσης και παράλληλης ανάπτυξης. Μέσα από αυτή την λειτουργία, εκτιμούμε ότι θα πραγματοποιήσει ένα από τα ισχυρότερα "γυρίσματα", ανάμεσα στις εισηγμένες εταιρίες που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την τελευταία 10ετία.

 

Για το σύνολο του έτους, θα αναθεωρήσουμε ανοδικά τις πωλήσεις. Εκτιμούμε ότι, αν οι πωλήσεις του δ’ τριμήνου, κινηθούν στο ρυθμό του γ’ τριμήνου, τότε αυτές, θα κυμανθούν περί τα € 305 εκατομμύρια. Το στοιχείο το οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη για την εκτίμηση των κερδών, είναι η εντυπωσιακή αύξηση του περιθωρίου EBITDA (έφτασε στο 15,81% και του περιθωρίου κερδών προ φόρων (12,09%). Το στοιχείο αυτό ανατρέπει τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Εκτιμούμε ότι παρά το ότι τα περιθώρια αυτά δε θα  μπορούν να διατηρηθούν για το σύνολο του έτους, εν τούτοις όμως, σε κάθε περίπτωση τα καθαρά (μφ) κέρδη θα είναι ανώτερα των € 24 εκατομμυρίων (η προηγούμενη εκτίμησή μας ήταν € 18,5 εκατομμύρια).

 

Την ημέρα που δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα 9μήνου, προχωρήσαμε στην “τοποθέτηση” της μετοχής στο “εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του απόλυτου συστήματος”, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια ανόδου της μετοχής είναι σημαντικά και ότι, θα μπορέσει να υπερβεί τα € 3,00 εντός των επομένων 6 μηνών. Ήδη, μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, η μετοχή κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.