ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και κερδών

09 Δεκεμβρίου 2021, 11:40 | Χ&Α - 235

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και κερδών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

 

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και κερδών

Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και διανομή προσωρινού μερίσματος ανακοίνωσε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, για το εννεάμηνο του 2021. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο (€ 341,6 εκατ.) και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων (€71,3 εκατ.)  ξεπέρασαν τα μεγέθη ολόκληρου του 2020 (€ 339,7 εκατ. και € 37,9 εκατ. αντίστοιχα).

Το προσωρινό μέρισμα που ανακοινώθηκε, αφορά μικτό ποσό € 0,1086 ανά μετοχή και θα διανεμηθεί την 8/12/2021.

Όπως επισήμανε η διοίκηση, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους € 25,5 εκατ. εξελίσσεται κανονικά. Η ζήτηση για τα βασικά προϊόντα της εταιρίας διατηρείται και στην περίπτωση του κλάδου κατασκευών αυξάνεται, ενώ στον κλάδο της ατομικής προστασίας και υγείας η ζήτηση μειώνεται. Τα αυξημένα κόστη α΄ και β΄ υλών και τα το αυξημένο κόστος σε μεταφορά και ενέργεια, δημιουργούν αβεβαιότητα για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με την διοίκηση να εκτιμά ότι η αύξηση των μεγεθών θα συνεχιστεί αλλά με πιο επιβραδυνόμενο ρυθμό.

Πέραν της θετικής πορείας κατά το τρέχον έτος, το κύριο στοιχείο που αναδύεται από τις δηλώσεις της διοίκησης είναι ότι, καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία μίας σταθερής βάσης πωλήσεων, σε σταθερά παραδοσιακά προϊόντα και, πέραν αυτού, εκμετάλλευση των ευκαιριών που, σε διάφορες φάσεις, προκύπτουν.

Τα μεγέθη του Ομίλου για το σύνολο του έτους, θα υπερβούν τις εκτιμήσεις που έχουμε διατυπώσει (πωλήσεις € 420 εκατ. και κέρδη € 73,5). Με βάση τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του 9μήνου, τις δηλώσεις της διοίκησης και τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σε διεθνές επίπεδο, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν περί τα € 440 εκατομμύρια. Παράλληλα όμως, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους (σε 34%, έναντι 35,74%) και αύξηση των δαπανών λειτουργίας, στο 13%, έναντι 12,15%, στοιχεία που, σε συνδυασμό με την τελική διαμόρφωση του μείγματος των πωλήσεων, θα οδηγήσουν το καθαρό περιθώριο κέρδους στο 19,0%. Η εκτίμησή μας για τα καθαρά κέρδη (μ.φ.) κινείται γύρω από τα € 83,5 εκατομμύρια, αποτέλεσμα που είναι κατά 120% ανώτερο σε σχέση με το 2020.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.