TITAN CEMENT INTERNATIONAL: Από φέτος, διανύει μία ιδιαίτερα θετική φάση

09 Δεκεμβρίου 2021, 12:40 | Χ&Α - 235

TITAN CEMENT INTERNATIONAL: Από φέτος, διανύει μία ιδιαίτερα θετική φάση

 

 

 

 

 

 

 

 

TITAN CEMENT INTERNATIONAL

 

Από φέτος, διανύει μία ιδιαίτερα θετική φάση

 

Θετικές ήταν οι επιδόσεις των πωλήσεων, από όλους τους γεωγραφικούς τομείς που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Titan, στο εννεάμηνο του 2021. Στο σύνολο του, ο Όμιλος, κατέγραψε κύκλο εργασιών € 1.262 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι.

 

Τα καθαρά κέρδη, ωφελούμενα από την μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, ανήλθαν στα € 81,9 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 41,4%.

 

Ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορίας, αντισταθμίστηκε από τα αυξημένα κόστη ενέργειας και ναύλων. Κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η διοίκηση, επισήμανε ότι πλέον τα κόστη κινούνται σε πιο ήπια επίπεδα και πως αναμένεται να βελτιωθούν κατά την διάρκεια του 2022, βελτιώνοντας παράλληλα και τα περιθώρια κέρδους του Ομίλου, αλλά δεν θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2020 (δείτε εδώ, σελ. 5). Ο Όμιλος προκειμένου να απορροφήσει το κόστος, προχωράει σε αυξήσεις τιμών ώστε να ανακτήσει τα περιθώρια κέρδους. Παράλληλα, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του Ομίλου γίνεται στις ΗΠΑ ή σε δολάρια ΗΠΑ, υπάρχουν ωφέλειες από τη ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

 

Αναφορικά με τις χώρες δραστηριοποίησης, σημαντικά οφέλη αναγνωρίζονται στην αγορά των ΗΠΑ, όπου πρόκειται να γίνουν επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη και χώρους αποθήκευσης. Στην Ελλάδα, αναμένεται σημαντική αύξηση της ζήτησης τόσο σε στέγαση όσο και σε υποδομές. Θετικές είναι και οι προοπτικές και για τις υπόλοιπες περιοχές, εκτός από την Τουρκία όπου υπάρχει οικονομική αστάθεια.

Η ενημέρωση της εταιρίας για το 9μηνο της χρήσης, σε συνδυασμό με εξελίξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον των χωρών που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, δημιουργούν αισιοδοξία για βελτίωση, τόσο σε επίπεδο ζήτησης, όσο και σε επίπεδο εσωτερικών μικροοικονομικών σχέσεων και ισορροπιών (βελτίωση στα περιθώρια κέρδους), κατά την επόμενη διετία τουλάχιστον, εξέλιξη που αναμένεται να έχει ευεργετική επίδραση στην τιμή της μετοχής, η οποία, για διάφορους λόγους, έχει υστερήσει σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια.

 

Με βάση την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών κατά το 9μηνο του έτους και τις προοπτικές εξέλιξης της ζήτησης, του κόστους και των τιμών πώλησης, στις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρία, διατηρούμε την πρόβλεψή μας για την εξέλιξη του κύκλου εργασιών σταθερή (€ 1.765 εκατομμύρια), ενώ αυξάνουμε την εκτίμησή μας για τα καθαρά κέρδη (μφ), σε € 95 εκατομμύρια (από € 80 εκατομμύρια που ήταν η εκτίμησή μας από τον περασμένο Αύγουστο).

 

Η άποψή μας για τη μετοχή, είναι ιδιαίτερα θετική. Η εταιρία έχει, από φέτος, εισέλθει σε μία θετική τροχιά για τα οικονομικά της μεγέθη, τα οποία θα έχουν αντανάκλαση στην πορεία της μετοχής.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ