Ο ΓΔ σήμερα (Παρ, 3/12/2021) κρατά και επαυξάνει οριακά το κέρδη, περίπου +2,50%, του ανοδικού πενθήμερου

03 Δεκεμβρίου 2021, 16:45 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει +0,40% (στις 880 μονάδες, στις 4.05 μμ) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογες ανόδους τιμών στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Ο ΓΔ παρουσιάζει καλύτερη βραχυχρόνια διαγραμματική εικόνα από τους ευρωπαικούς δείκτες καθώς κινείται στα ψηλά της εβδομάδας ενώ οι ξένοι κατά μέσον όρο λίγο πάνω από την μέση τιμή της εβδομάδας. Αυτό το γεγονός αφενός μεν είναι θετικό δείχνοντας δυνάμεις στον ΓΔ και, αφετέρου, μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό με την έννοια ότι ο ΓΔ μπορεί να υποχωρήσει στην μέση του εβδομαδιαίου εύρους, όπως οι ξένοι.

Εν πάσει περιπτώσει, εμείς διατηρούμε την χθεσινή στρατηγική μας :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 888 μονάδων (του μέσου άξονα του 4μηνου εύρους του) και των 858 μονάδων (της στήριξης του 4μήνου εύρους), εμείς θα τηρούμε στάση αναμονής διατηρώντας την τρέχουσα μετοχική σύνθεση, 2/3 μετοχές και 1/3 μετρητά. Αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την στήριξη-χαμηλό 4μήνου των 858 μονάδων, τότε θα προχωρήσουμε σε μερικές ακόμα ρευστοποιήσεις ενώ, αντίθετα, αν διασπάσει ανοδικά τον άξονα των 888 μονάδων, θα αρχίσουμε να ερευνούμε για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή οι 6 στις 10 μετοχές ενώ 3 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΜΙΓ και ΙΝΤΚΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή, εκτός από την ασταθέστατη ΑΤΤ, δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων καθιστώντας από αυτή την άποψη την σημερινή συνεδρίαση σαν συνεδρίαση αναμονής.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΒΥΤΕ με στροφέα τα 3,12 ευρώ, ΚΡΙ 8,5, ΚΟΥΕΣ 17,8 και ΙΝΛΟΤ με στροφέα τα 0,96 ευρώ ενώ, αντίθετα, τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων η ΜΠΡΙΚ με πωλητικό στροφέα τα 2,05 ευρώ.

Νέα υψηλά ή χαμηλά έτους δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή. Και πάλι η συνεδρίαση δείχνει να είναι αναμονής.

Θα επιστρέψουμε την Δευτέρα σε ακαθόριστη από τώρα ώρα (μεταξύ 3.00 και 9.00 μμ).

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.