Emirates: Επενδύει στον ελληνικό τουρισμό ο κορυφαίος αερομεταφορέας

15 Δεκεμβρίου 2021, 11:07 | Ξένες Εταιρίες

Emirates: Επενδύει στον ελληνικό τουρισμό ο κορυφαίος αερομεταφορέας

Στο ισχυρό momentum του ελληνικού τουρισμού, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ετοιμάζεται για την απόλυτη «επιστροφή» το 2022, καθώς όλα τα συμφραζόμενα δείχνουν ότι η επόμενη χρονιά θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τα ρεκόρ του 2019, επενδύει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, Emirates.

Η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως τόνισαν χθες τα στελέχη της σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, έως το καλοκαίρι του 2022 θα έχει επιτύχει πλήρως τα προ Covid-19 επίπεδα και αυτό θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Μετά το καλοκαίρι του 2022 και αναλόγως με την πορεία της χρονιάς θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης της παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα, με νέα δρομολόγια και επιπλέον συχνότητες.

Όπως επισημάνθηκε χθες, η Emirates τώρα ήδη πετά στο 90% του δικτύου που είχε προ κορονοϊού, σε σύνολο 120 προορισμών και με πληρότητες που ξεπερνούν το 70%. Για να υποστηρίξει την ταχεία ανάκαμψη, η Emirates έχει ανακοινώσει σχέδια ενίσχυσης του επιχειρησιακού δυναμικού της με την πρόσληψη περισσότερων από 6.000 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων 3.000 μελών πληρώματος καμπίνας που θα εδρεύουν στο κέντρο της στο Ντουμπάι.

«Πιστεύουμε πολύ πως τα χειρότερα είναι πίσω μας και αυτό αποδεικνύεται από τα νούμερα. Η σύνδεση με Νέα Υόρκη το 2017 ήταν μία απόφαση που ήρθε ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης από τους Έλληνες πελάτες μας. Από το 2019 οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα είναι επίσης μία σημαντική ‘’δεξαμενή πελατών’’ για την εταιρεία αν ληφθεί υπόψη ότι το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα 1,17 εκατ. Αμερικανοί. Οι οποίοι ξοδεύουν 57% παραπάνω από τον κοινό τουρίστα», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι, αλλά και η μόνη που έχει απευθείας, καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Από την πρώτη πτήση, τον Ιούνιο του 1996, η Emirates έχει προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες σε χιλιάδες πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της χώρας.

Σύνδεση της Ελλάδας με 80 χώρες και έξι ηπείρους

«Είναι μεγάλη μας τιμή που συμπληρώσαμε 25 χρόνια σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates βοήθησε τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν προορισμούς και να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο εξωτερικό, και συνέβαλε στη διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με αγορές σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους.

Παρά τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στον τομέα των αερομεταφορών, ανακάμπτουμε και εντείνουμε τις δραστηριότητές μας για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια. Όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις στις υπηρεσίες μας προς το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε επίσης μια σταδιακή επιστροφή στα μακρινά ταξίδια καθώς τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, για παράδειγμα στην Αυστραλία, όπου πολλοί Έλληνες έχουν φίλους και συγγενείς», δήλωσε ο Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μας το 2001 έως και σήμερα, η Emirates είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες μας με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας, της πόλης και της χώρας  μας. Εκτός από τη μεγάλη σπουδαιότητα των σύνδεσης με το Dubai, είναι επίσης η μόνη αεροπορική εταιρεία που μας συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες με πτήσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας στους επιβάτες το ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου αεροπορικό προϊόν της».

Εξυπηρέτηση διακίνησης φορτίων στην Ελλάδα

Εκτός από τις επιβατικές πτήσεις, η Emirates διαθέτει επίσης μεγάλη υποδομή μεταφορών εμπορευματικών φορτίων μέσω της Emirates SkyCargo. Μέσω αυτής της υποδομής, η Emirates δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι.

Το 2019, η Emirates μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, διευκολύνοντας την διακίνηση αγαθών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, καθώς και άλλων χωρών στο παγκόσμιο δίκτυό της. Κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών.

Συμβολή της Emirates στην ελληνική οικονομία

Εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διατηρούν μια στενή πολιτική, οικονομική και πολιτιστική σχέση. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ το 2020, με τις εξαγωγές από την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού εμπορίου.

Υπολογίζεται πως οι δραστηριότητες της Emirates στην Ελλάδα είχαν συμβολή 79 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ και στήριξαν περισσότερες από 1.650 άμεσες, έμμεσες και συνεπαγόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός δεν αναφέρεται μόνο στο προσωπικό της Emirates στην Ελλάδα, αλλά συμπεριλαμβάνει και την απασχόληση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, όπως θέσεις εργασίας εδάφους ή τροφοδοσίας, καθώς και την συνεπαγόμενη απασχόληση μέσω της οικονομικής δραστηριότητας που δημιουργείται από αυτούς τους άμεσους και έμμεσους εργαζομένους. Ο Όμιλος Emirates απασχολεί 280 Έλληνες στο πολυεθνικό εργατικό δυναμικό του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ

 

Πηγή:businessdaily.gr