Evergande: Κινέζοι δανειστές μηνύουν την εταιρεία για αποζημιώσεις 13 δισ. δολαρίων

16 Δεκεμβρίου 2021, 10:24 | Ξένες Εταιρίες

Evergande: Κινέζοι δανειστές μηνύουν την εταιρεία για αποζημιώσεις 13 δισ. δολαρίων

Κινέζοι δανειστές της Evergrande υπέβαλαν αγωγή κατά της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων ζητώντας αποζημιώσεις άνω των 13 δισ. δολαρίων για καθυστερήσεις πληρωμών των οφειλόμενων τους, μετέδωσαν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κινεζικό δικαστήριο υπέγραψε τις αγωγές, που υπεβλήθησαν από τις 24 Αυγούστου έως τις 9 Δεκεμβρίου, χρονικό διάστημα στο οποίο η Evergrande απέτυχε να αποπληρώσει οφειλές αρκετών δισ. δολαρίων προς τους δανειστές της.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος αξιολόγησης Fitch έθεσε την Evergrande σε καθεστώς «επιλεγμένης χρεοκοπίας».

Όπως είχε γράψει το Reuters, η μη καταβολή 82,5 εκατ. δολαρίων σε πληρωμές τόκων που έπρεπε να καταβληθούν τον περασμένο μήνα θα προκαλούσε διασταυρούμενη αθέτηση πληρωμών στα διεθνή ομόλογα της εταιρείας ύψους περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα έθετε τον κατασκευαστή σε κίνδυνο να γίνει ο μεγαλύτερος χρεοκοπημένος της Κίνας – μια πιθανότητα που πλανάται πάνω από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εδώ και μήνες.

 

Πηγή: insider.gr