Telecom Italia: Αναμένει μείωση κερδών το 2021, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για δεύτερη φορά

16 Δεκεμβρίου 2021, 11:06 | Ξένες Εταιρίες

Telecom Italia: Αναμένει μείωση κερδών το 2021, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για δεύτερη φορά

Η Telecom Italia SpA ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση των προσαρμοσμένων κερδών για το 2021, και προχώρησε σε πτωτικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών της για το έτος, για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες.

Ο ιταλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών τόνισε πως τα EBITDA μετά από μισθώσεις του έτους, αναμένεται να διαμορφωθούν υψηλότερα από τα 5,4 δισ. Ευρώ.

Το 2020 είχαν διαμορφωθεί στα 6,25 δισ. Ευρώ.

Συνεχίζει να αναμένει ότι τα έσοδα από τις οργανικές υπηρεσίες θα εμφανίσουν πτώση κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Η Telecom Italia τώρα αναμένει τα οργανικά EBITDA μετά από μισθώσεις για τη μονάδα των εγχώριων δραστηριοτήτων της, να μειωθούν κατά 13%-15%. Προηγουμένως ανέμενε πτώση κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Η μείωση των εκτιμήσεων αποδίδεται στα χαμηλότερα έσοδα, κυρίως εξαιτίας της απόδοσης της συνεργασίας της με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών streaming DAZN για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Serie A, τόνισε η Telecom italia.

Το προσαρμοσμένο καθαρό ενοποιημένο χρέος μετά από τις μισθώσεις, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 17,6 δισ. Ευρώ.

Η Telecom italia είχε υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για το 2021 πριν από δύο μήνες περίπου.

Η εταιρεία τόνισε ότι θα υποβάλει το σχέδιο της για το 2022-2024 στο δ.σ. για έγκριση, μαζί με τα αποτελέσματα του 2021.

Οι εκτιμήσεις για το διάστημα 2022-2024, "θα λάβουν υπόψη την αναμενόμενη ενοποίηση των assets κινητής της Oi και τις δραστηριότητες αναδιοργάνωσης που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει το ακόμη δύσκολο ανταγωνιστικό πλαίσιο”, ανέφερε η εταιρεία.

 

Πηγή:capital.gr