Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

16 Δεκεμβρίου 2021, 16:35 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι τούδε (4.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να καταγράφει καλή άνοδο +1,30% (στις 893 μονάδες) με μέτριο όμως τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες ανόδους στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με την σημερινή άνοδο ο ΓΔ διασπά τον μέσον άξονα των 888 μονάδων του τρίμηνου εύρους του καθώς και τον μακροχρόνιο δείκτη τάσης ΑΚΜΟ200 ενώ απέχει μόλις μια μονάδα για να διασπάσει και τον μεσοβραχυχρόνιο ΕΚΜΟ30.

Για να επανέλθει όμως ο ΓΔ σε μεσομακροχρόνια άνοδο θα πρέπει να διασπάσει ανοδικά και το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών που σε δυο συνεδριάσεις θα έχει πέσει στις 900 μονάδες (τότε θα δώσει σήμα αγορών και ο ΕΚΜΟ(15-80).

Συμπερασματικά, τα διεθνή χρηματιστήρια, όπως και το ελληνικό, βελτιώνουν την τεχνική εικόνα τους καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για την πανδημία και για τα διεθνή επιτόκια.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50%, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 75-80% αγοράζοντας ΕΤΕ, ΒΙΟ και ΣΕΝΕΡ.

Μετοχές

Σήμερα και μέχρις στιγμής ξύπνησαν πολύ λίγες μετοχές, οι αναφερθείσες ΕΤΕ και ΣΕΝΕΡ που διασπούν ανοδικά τους στροφείς τους και η ΒΙΟ που σημειώνει μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους.

Υποτιμημένες (με πτώση χειρότερη του -12% από το υψηλό τριμήνου) μετοχές εταιριών με μεγάλη αύξηση 9μηνων κερδών διακρίνουμε μόνον τις ΑΛΜΥ και ΟΠΑΠ.

Κατά τ’ άλλα, όλες σχεδόν οι μετοχές σήμερα διακρίνονται από ατονία καθώς η αγορά δεν έχει επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση με τον ΓΔ πάνω από τις 900 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.