Ο ΓΔ απομακρύνεται και πάλι σήμερα (Παρ, 17/12/21) από το επίμαχο επίπεδο των 900 μονάδων

17 Δεκεμβρίου 2021, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δυσμενής προς τους αγορασμένους φαίνεται η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,70% (στις 886 μονάδες, στις 4.05 μμ) και μικρό τζίρο 40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, διασπά καθοδικά τον μέσον άξονα των 888 μονάδων του τρίμηνου εύρους του καθώς και τον ΑΚΜΟ200 ενώ παραμένουν bearish οι δύο άλλοι δείκτες που χρησιμοποιούμε, ο μεσοβραχυχρόνιος ΕΚΜΟ30 και ο μεσομακροχρόνιος ΕΚΜΟ(15-80).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η εικόνα του ΓΔ είναι και πάλι ελαφρώς bearish αφού διαγράφει τρεις κατερχόμενες τοπικές κορυφές και η σημερινή θέση του βρίσκεται κάτω του μέσου όρου του τριμήνου.

Η εικόνα θα γίνει μάλλον bullish μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 900 μονάδες από όπου την Δευτέρα-Τρίτη θα διέρχεται το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών, που όπως ξέρετε, είναι ο κύριος σηματοδότης μας αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα ούτε αγορές διότι είναι αδύνατον για τον ΓΔ να κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες, ούτε πωλήσεις διότι είναι και πάλι αδύνατον για τον  ΓΔ να κλείσει κάτω από τους δυο πυθμένες των 858 μονάδων.

Μετοχές

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον από άποψης μετοχών.

Οι μόνες μετοχές που τραβούν την αγοραστική μας προσοχή είναι η ΚΟΥΕΣ που σήμερα κινείται στο υψηλό έτους και η ΒΙΟ που πλησιάζει τον στροφέα της των 4,85 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,67).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα . Εν τω μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύσουμε έρευνά μας σχετικά με την εποχικότητα α’ διμήνου του έτους που παρατηρείται συστηματικά στο ΧΑ συνοδευόμενη με συστήματα συναλλαγών που μπορούν να την εκμεταλλευτούν.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.