Η αλλαγή του καινούργιου χρόνου (στο ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ)

21 Δεκεμβρίου 2021, 20:30 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Όταν, τον Μάιο του 2018, προχωρήσαμε στην επανέκδοση του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, τα πρώτα τεύχη είχαν μέγεθος 32 σελίδων. Μετά από λίγο καιρό, οι σελίδες έγιναν 40. Μετά 48, 64 και στα τελευταία τεύχη, έφτασαν στις 80.

 

Μας αρέσει το περιοδικό μας και μας αρέσει να το γράφουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να γράψουμε ακόμη περισσότερες σελίδες.

 

Όμως, η αύξηση των σελίδων, προκαλεί κάποιες παρενέργειες. Κατ' αρχάς, για να κυκλοφορήσει το περιοδικό, πρέπει να γραφτούν όλα τα κείμενα. Συχνά, το τεύχος καθυστερεί να κυκλοφορήσει, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί κάποια κείμενα, τις περισσότερες φορές, δευτερεύουσας σημασίας. Έτσι, κάποια πράγματα που πρέπει να τα διαβάσετε πιο άμεσα, καθυστερούν, χωρίς σημαντικό λόγο.


Παράλληλα, τα κείμενα των 76 ή των 80 σελίδων, πρέπει να σελιδοποιηθούν (δηλαδή, να "τοποθετηθούν καλαίσθητα στις σελίδες).
Αυτά τα σελιδοποιεί μία επαγγελματίας γραφίστρια, από τις καλύτερες επί χρηματιστηριακών άρθρων και κειμένων στην Ελλάδα -συνεργαζόμαστε μαζί της από το 2004.

Η σελιδοποίηση και η παρακολούθησή της απαιτούν χρόνο και ενέργεια. Έτσι, κάθε μήνα, “χάνονται” 4 έως 5 μέρες, με πολύ άγχος, μεγάλη κούραση και αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων.

 

Αυτές οι 4 με 5 μέρες, είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως όταν επαναλαμβάνεται κάθε μήνα. Και προκαλεί καθυστερήσεις. Και αυτό οδηγεί σε “μείωση” της αξίας του προϊόντος μας.

 

Το προϊόν μας είναι η ενημέρωση. Η αξία της ενημέρωσης είναι συνάρτηση του χρόνου που την διανέμεις.

 

Αγαπάμε τη δουλειά μας και θέλουμε να την κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερα. Για να συνεχιστεί η ίδια άποψη -και ο “έρωτας”- που έχουμε γι’ αυτό που κάνουμε, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές.

 

Στο εξής, το περιοδικό θα “κυκλοφορεί” μόνο σε ιστοσελίδες στο site μας.

Θα γράφεται και θα κυκλοφορεί καθημερινά.
Θα ενημερώνεστε για τί καινούργιο γράψαμε, με ένα απογευματινό email. Βεβαίως, θα μπορείτε να ελέγχετε και μόνοι σας, αν γράφτηκε κάτι καινούργιο.

Θα έχετε πιο “φρέσκια” ενημέρωση. Την οποία θα γράφουμε έχοντας στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο. Και λιγότερο άγχος. Και χωρίς την αγωνία της καθυστέρησης. Εκτιμούμε ότι έτσι, θα έχετε καλύτερη ενημέρωση. Και περισσότερη, αφού θα έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας.

 

Και κάθε αρχή του μήνα, θα έχετε και ένα “μίνι - τεύχος” με τα στατιστικά στοιχεία του μήνα που μόλις έληξε, μαζί με άλλα στοιχεία. Αυτό θα διατίθεται σε μορφή “flipbook”, όπως κυκλοφορούσε μέχρι τώρα το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ.

 

Ξεκινάμε, από σήμερα, ένα δοκιμαστικό 10ήμερο. Δείτε εδώ.

Καθημερινά, αυτή η σελίδα των περιεχομένων, θα συμπληρώνεται με καινούργια άρθρα. Στο τέλος του μήνα, θα “κλείνει” και στην αρχή του επόμενου μήνα, θα ξεκινάει καινούργια.

 

Δείτε την αλλαγή, αυτό το δεκαήμερο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Αν δε σας αρέσει (μη μας κρίνετε σήμερα, ξεκινήστε να μας κρίνετε σε μία εβδομάδα), πείτε μας τί δε σας αρέσει και πώς θα θέλατε να το αλλάξουμε. Και αν δε σας αρέσει καθόλου, ενημερώστε μας για να σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας.

 

Από αύριο, η σελίδα των “περιεχομένων”, θα είναι πιο πλήρης.
Μεταξύ των άρθρων, θα περιλαμβάνονται: α) Οι “κυκλικές” φάσεις των διυλιστηρίων και πώς μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις προβλέπει ο επενδυτής. β) Intralot: Έχει ελπίδες επιβίωσης;

 

Για τις σημερινές εξελίξεις στην αγορά, απλά μία πρόταση:

Αντί να πανικοβαλόμαστε πρώτα και να εξετάζουμε τα γεγονότα και τα στοιχεία μετά, θα πρέπει πρώτα να εξετάζουμε τα γεγονότα και τα στοιχεία και μετά, αν πρέπει, να πανικοβαλόμαστε. Χθες, πάλι, κάποιοι κακώς πανικοβλήθηκαν.

 

Γιάννης Σιάτρας