Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 22.12.21) να κινείται κοντά στις 880 μονάδες

22 Δεκεμβρίου 2021, 16:45 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ΓΔ κινείται με πολύ μικρή άνοδο +0,20% (στις 882 μονάδες, στις 4.20 μμ), με μικρό για την εποχή τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογη συμπεριφορά στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ παραμένει ουδέτερη προς καθοδική καθώς ο εν λόγω δείκτες κινείται κάτω από τον μεσοβραχυχρόνιο ΕΚΜΟ30, κάτω από τον μεσομακροχρόνιο ΑΚΜΟ200 (τον διακοσάρη) και κάτω από τον μέσον άξονα των 888 μονάδων του τετράμηνου εύρους του. Αλλά ο ΓΔ βραχυχρονίως έχει αρκετά βελτιωμένη 15νθήμερη εικόνα κινούμενος σε ανοδικό ζιγκ ζαγκ πάνω από την μέση τιμή του 15νθήμερου οριζόντιου καναλιού του.

Ο ΓΔ θα αποκτήσει συμπαγή ανοδική τάση αν σπάσει ανοδικά τις 900 μονάδες και συμπαγή καθοδική τάση αν σπάσει καθοδικά τον διπλό πυθμένα των 858 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά τα 2/3 με μετοχές και κατά το 1/3 με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ο ΓΔ επηρεασμένος από μερικά ανοδικά blue chips (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΕ, ΜΟΗ) φέρει θετικό πρόσημο ερχόμενος σε αντίφαση με το πτωτικό πλάτος της αγοράς όπου τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο.

Καμία μετοχή δεν διακρίνεται σήμερα για την άνοδο + όγκους + διαγραμματική θέση της. Ούτε κάποια πετυχαίνει νέα υψηλά έτους.

Οι μόνες μετοχές που τραβούν κάπως την προσοχή μας είναι αυτές που κινούνται πολύ κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις και είναι οι, ΟΤΕ με στροφέα τα 16,4 ευρώ, ΕΤΕ με αγκίστρι τα 2,92 ευρώ και ΚΟΥΕΣ με στροφέα τα 18,4 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.