Evergrande: «Σήμα» για συμφωνία με τους πιστωτές

23 Δεκεμβρίου 2021, 09:58 | Ξένες Εταιρίες

Evergrande: «Σήμα» για συμφωνία με τους πιστωτές

Τη δέσμευση ότι θα καταβάλει σοβαρή προσπάθεια να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική Evergrande, η οποία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η επιτροπή διαχείρισης κινδύνων, μια επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει πολλούς ανώτερους αξιωματούχους κρατικών εταιρειών και συγκροτήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μετά την ανακοίνωση η μετοχή του κινεζικού ομίλου ανάπτυξης ακινήτων, κατέγραψε άνοδο περί του 2,1%, η οποία από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο όμιλος αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας με χρέη που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, έχει επιδοθεί σε ελεύθερη πτώση.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο κινεζικός κολοσσός Evergrande προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ο ιδρυτής του απελευθερώνει κεφάλαια από πολυτελή περιουσιακά στοιχεία, όπως έργα τέχνης, καλλιγραφία και δύο πολυτελή σπίτια, σύμφωνα με πηγές.

Οι κινεζικές αρχές διαμήνυσαν στον 63χρονο πρόεδρο της Evergrande, Χούι Κα Γιαν, να χρησιμοποιήσει μέρος της προσωπικής του περιουσίας για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των ομολογιούχων, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. Ως γνωστόν, τα προβλήματα της Evergrande όσον αφορά στην αποπληρωμή των ομολόγων της προκαλούν κατά καιρούς ριπές στις αγορές και έχουν βυθίσει πολλούς από τους επενδυτές, τους πιστωτές και τους προμηθευτές της σε οικονομικό χάο.

 

Πηγή:moneyreview.gr