HIG: Μega deal 150 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία του Κυπριώτη στην Κω

23 Δεκεμβρίου 2021, 16:06 | Ξένες Εταιρίες

HIG: Μega deal 150 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία του Κυπριώτη στην Κω

Στον πλήρη έλεγχο της Αμερικανικής HIG, έναντι συνολικά 150 εκατ. ευρώ, περνάει ο ξενοδοχειακός όμιλος Κυπριώτη, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έλαβε τέλος εντός των προηγούμενων δυο ημερών το σήριαλ με τα δάνεια του και εξαγοράστηκαν το σύνολο τους από τις τράπεζες Πειραιώς και Attica Bank.

Η εξαγορά των δανείων από τις δύο τράπεζες σε συνδυασμό με την από το Σεπτέμβριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξαγοράς από την Eurobank, μέρους του δανείου που ανερχόταν σε 53,3 εκατ. ευρώ, ανεβάζει το ύψος της συναλλαγής στα 150. εκατ. ευρώ και ισχυροποιεί την θέση της HIG στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος που δραστηριοποιείται κυρίως στην Κω διαθέτει συνολικά πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι πέντε αστέρων και οι 3 τριών. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Panorama Hotels & Suites, Maris Suites και Aqualand, Hippocrates και Villa Resort, αντίστοιχα.

Η συνολική δυναμικότητα των εν λόγω εγκαταστάσεων ανέρχεται σε περισσότερες από 5.000 κλίνες και αποτελεί το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί.

Ο Όμιλος Κυπριώτη το 2017, σύμφωνα με πηγές των πιστωτριών τραπεζών, σταμάτησε να εξυπηρετεί τα δάνεια και παρά τις όποιες προσπάθειες προσέγγισης και εξωδικαστικών λύσεων, δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί σύνταξη από τις τράπεζες σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι η HIG από το 2017 έχει μπει σε αρκετά τουριστικά projects επενδύοντας αρχικά στην Aldemar με την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρίας Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., αποκτώντας έτσι τις ξενοδοχειακές μονάδες Amilia Mare και Paradise Village, στη Ρόδο.

Ακολούθησε η Mayor Hotels & Resorts (της «Γ.E. Δημητρίου»), που διαθέτει τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία στην Kέρκυρα.

Αντιόπη Σχοινά

 

Πηγή:liberal.gr