Κίνα-Evergrande: Υπόσχεται ότι θα αυξήσει τις κατασκευές ακινήτων

27 Δεκεμβρίου 2021, 10:08 | Ξένες Εταιρίες

Κίνα-Evergrande: Υπόσχεται ότι θα αυξήσει τις κατασκευές ακινήτων

Η Evergrande δήλωσε την Κυριακή ότι έχει σημειώσει πρόοδο στην επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, με τον πρόεδρό της να υπόσχεται να παραδώσει 39.000 μονάδες ακινήτων τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με λιγότερες από 10.000 σε καθέναν από τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Evergrande είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, με υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων. Αγωνίζεται να αποπληρώσει ομολογιούχους, τράπεζες, προμηθευτές και να παραδώσει σπίτια στους αγοραστές, ενσαρκώνοντας μια διογκωμένη βιομηχανία που υποφέρει από την εκστρατεία απομόχλευσης της κινεζικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Hui Ka Yan τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την Κυριακή ότι κανείς στην Evergrande δεν θα επιτραπεί να "ξαπλώσει", προτρέποντας τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μέρα και νύχτα ώστε να συνεχιστούν οι πωλήσεις και να αποπληρωθούν τα χρέη, ανέφερε η Evergrande σε ανακοίνωσή της.

"Με την εταιρεία να συνεχίζει τις κατασκευαστικές εργασίες με πλήρη ταχύτητα, ο όμιλος σχεδιάζει να παραδώσει 115 έργα τον Δεκέμβριο", ανέφερε ο Hui στην ανακοίνωση. "Με πέντε ημέρες να απομένουν αυτόν τον μήνα, πρέπει να τα δώσουμε όλα για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο της παράδοσης 39.000 μονάδων αυτόν τον μήνα".

Η υπόσχεσή του ήρθε μία ημέρα αφότου η κορυφαία ρυθμιστική αρχή ακινήτων της Κίνας δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους κινδύνους που απορρέουν από την καθυστερημένη παράδοση κατοικιών από ορισμένους κορυφαίους κατασκευαστές.

Επίσης, το Σάββατο, η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα των αγοραστών κατοικιών.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Evergrande είχε επανεκκινήσει τη συνεργασία με πάνω από το 80% των εταιρειών διακόσμησης και των μακροχρόνιων προμηθευτών, έχοντας υπογράψει 6.869 συμβάσεις με προμηθευτές υλικών.

 

Πηγή: capital.gr