Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 27/12/21) να προχωρήσει προς το ορόσημο των 900 μονάδων

27 Δεκεμβρίου 2021, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Μάλλον απογοητευτική κρίνουμε την μέχρι τούδε (4.15 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αντί θα προσεγγίσει το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων που αποτελεί και περίπου υψηλό 4 εβδομάδων, απομακρύνεται από αυτό με μικρή προς το παρόν πτώση -0,60% )στις 886 μονάδες) και με μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Στο γράφημα παρατηρούμε ότι κατά τις τελευταίες 15 μέρες ο ΓΔ ακολουθεί καθοδική τάση με 3 κατερχόμενες τοπικές κορυφές και δύο κατερχόμενους πυθμένες. Η αδυναμία θα γίνει εμφανής και σχεδόν επικίνδυνη αν διασπασθεί καθοδικά ο κυλιόμενος τοπικός πυθμένας Τ των 876 μονάδων γιατί τότε, ελλείψει άλλου ενδιάμεσου πυθμένα, μπορεί ο ΓΔ να «κρεμάσει» προς την σημαντική και έγκυρη στήριξη των 758 μονάδων όπου εκεί έχουμε εμείς τοποθετήσει ένα μερικό stop loss.

Αλλά, από διαγραμματική άποψη δεν θα πρέπει να ανησυχούμε όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα των 876 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Όπως φαίνεται, ούτε σήμερα θα κάνουμε πράξεις. Υπενθυμίζουμε, ότι αγορές θα κάνουμε αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 900 μονάδες και πωλήσεις αν διασπάσει καθοδικά τις 858 μονάδες (trend following tactics).

Μετοχές

Αδιάφορη από άποψης κατιδίαν μετοχών είναι και η σημερινή συνεδρίαση. Το πλάτος της αγοράς είναι σαφώς πτωτικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και με 6 μετοχές, τις ΚΕΚΡ, ΑΤΤ, ΙΝΛΟΤ, ΠΛΑΘ, ΚΡΙ, ΕΠΣΙΛ, να σημειώνουνε μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μόνη μετοχή που πάει σήμερα πολύ καλά είναι ο ΟΤΕ, που τείνοντας να πάρει την σκυτάλη της leader από την ΕΤΕ, πλησιάζει το υψηλό έτους των 16,74 ευρώ (τρέχουσα τιμή 6,70 με άνοδο 1%).

Εκτός από τον ΟΤΕ διακρίνουμε άλλες δυο δυνατές μετοχές, την ΕΤΕ που δεν απέχει πολύ από το αγοραστικό αγκίστρι των 2,94 και η ΚΟΥΕΣ που δεν απέχει πολύ από τον στροφέα των 17,75.

Αντίθετα, πολύ κοντά στον πωλητικό στροφέα βρίσκονται οι, ΕΛΧΑ και ΕΛΛΑΚΤ.

Νέα υψηλά δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά σημειώνουν οι ΛΑΜΔΑ και ΑΤΤ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.