Bitcoin: Φθίνει η κυριαρχία του, στροφή επενδυτών σε εναλλακτικά κρυπτονομίσματα

28 Δεκεμβρίου 2021, 09:04 | Διεθνείς Αγορές

Με το 2021 να αποτελεί ένα έτος καμπή για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, γίνεται σαφής πλέον η στροφή αρκετών επενδυτών σε λιγότερο γνωστά και μεγάλα κρυπτονομίσματα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το Bitcoin ή τα υπόλοιπα «μεγαθήρια».

Το Polkadot και το Cardano είναι δύο από τα ηλεκτρονικά νομίσματα, τα οποία κατέγραψαν άνοδο άνω του 6% σήμερα, αφήνοντας πολύ πιο πίσω το Bitcoin (+1,5%) και το Etherium (+0,4%).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυριαρχία του Bitcoin αρχίζει και φθίνει» σχολιάζει ο Matt Maley, επικεφαλής αναλυτής της Miller Tabak. «Νομίζω ότι αρκετοί επενδυτές κυνηγούν κάτι πιο καινούριο» σπεύδει να προσθέσει.The cryptocurrency is hovering around $51,000

Τα εναλλακτικά crypto κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος το τελευταίο διάστημα, καταγράφοντας πολλαπλάσια κέρδη σε σχέση με τα πιο «παραδοσιακά» κρυπτονομίσματα.

Dogecoin, Cardano, Shiba Inu είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, εμφανίζοντας αλματώδη αύξηση και αποφέροντας τεράστια οφέλη στους επενδυτές.

«Το Bitcoin κάνει μεγάλη πρόοδο εντός της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι μικρότερα δίκτυα “τρέχουν” με υψηλότερο ρυθμό» σημειώνει ο Mati Greenspan, ιδρυτής της Quantum Economics.

Αυτή η δυναμική, όπως παραδέχονται οι αναλυτές, έχει θέσει εν αμφιβόλω την κυριαρχία του Bitcoin. Σύμφωνα με το CryptoCompare, η αξία των περιουσιακών στοιχείων όλων όσων σχετίζονται με το Bitcoin υποχώρησε κατά 20% τον Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε σε 39 δισ. δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεριδίου αγοράς του Bitcoin από το 70,6% στο 67,8%, το χαμηλότερο επίπεδο του 2021.

relates to Bitcoin Loses Luster to Alternative Coins in Up Day for Crypto

Polkadot και Cardano, μέσα στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, παρουσίασαν σωρευτική άνοδο άνω του 25%, ενώ το Axie Infinity κέρδισε (κατά το ίδιο διάστημα) 22% και το FTX 10%.

«Όπως συνέβη και με τις διαδικτυακές μετοχές το 2000, μόνο οι καλύτεροι θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα» σχολιάζει τέλος ο Matt Maley.

 

Πηγή:kathimerini.gr