ΟΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 29.12.21) με την βοήθεια της ΕΕΕ να επανέλθει σε ανοδική τάση

29 Δεκεμβρίου 2021, 16:33 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Αντιφατική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,40%, στις 892 μονάδες, στις 4.10 μμ) διασπά ανοδικά τρία κρίσιμα επίπεδα, τον μεσομακροπρόθεσμο δείκτη τάσης ΑΚΜΟ200 των 890 μονάδων, το υψηλό κλείσιμο 10 ημερών των 891 και τον μεσοβραχυχρόνιο ΕΚΜΟ30, επίσης των 891 μονάδων.

Ωστόσο, αυτές οι διασπάσεις του ΓΔ γίνονται με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, μικρότερα από τους τζίρους της χθεσινής και της προχθεσινής συνεδρίασης) και κυρίως με την συμβολή μιας μόνον μετοχής, της ΕΕΕ.

Η εν λόγω μετοχή επειδή έχει μεγάλο συντελεστή στάθμισης στον ΓΔ, γύρω στο 10-12%, η σημερινή άνοδός της αν δεν είχε γίνει, θα άφηνε τον ΓΔ με οριακά αρνητικό πρόσημο.

Γι αυτό, ας παραβλέψουμε την σημερινή συνεδρίαση και ας στρέψουμε την προσοχή μας στην αυριανή και κυρίως στην μεθαυριανή, την τελευταία του χρόνου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Την Παρασκευή αν πληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις (υψηλό 4ημέρου), θα προχωρήσουμε σε μερικές αγορές μετοχών βάσει του πρόσφατου άρθρου μας περί εποχικότητας Α’ διμήνου του έτους.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι τριπλάσιες των ανοδικών.

Η μετοχή της ημέρας : Η εντυπωσιακότερη είναι σήμερα η ΕΕΕ με άνοδο +5,50% και όγκο σχεδόν 50 χιλ τεμαχίων, που επιπλέον διασπά ανοδικά το υψηλό 3 μηνών.

Σήματα αγορών με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων δίνει η ΕΕΕ. Όμως, στατιστικά, τα τασικά συστήματα, όπως είναι το υψηλό 3μήνου/χαμηλό τριμήνου, δεν είναι εύστοχα στην συγκεκριμένη αυτή μετοχή.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα η ΕΕΕ και η νικήτρια β’ εξαμήνου 2021, η ΚΟΥΕΣ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΙΝΛΟΤ (που πριν 5 μέρες είχε σημειώσει ένα ισχυρό ανοδικό κλείσιμο), ΑΤΤ, ΙΝΤΚΑ και ΙΚΤΙΝ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.