Σημαντική επένδυση στην Ηπειρο από την HelNet

30 Δεκεμβρίου 2021, 09:59 | Ελληνικές Εταιρίες

Σημαντική επένδυση στην Ηπειρο από την HelNet

Η HelNet ABEE – Ελληνικά Διχτυοραφεία, μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κατασκευή και παροχή υπηρεσιών επισκευής διχτυοκλωβών ιχθυοκαλλιέργειας, προχωρά στη δημιουργία πρότυπου κέντρου υποστήριξης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη Δυτική Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των τοπικών μονάδων.

Το κέντρο (Service Station) θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που αποκτήθηκε πρόσφατα, και θα παρέχει υπηρεσίες πλυσίματος, επισκευής, εμποτισμού και αποθήκευσης διχτυών. Η επένδυση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, στην πλήρη έκταση της θα δημιουργήσει σε μόνιμη βάση περισσότερες από 20 νέες θέσεις εργασίας σε μια Περιφέρεια όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 κατείχε την τρίτη θέση σε ανεργία με το ποσοστό να αγγίζει το 20%.

Η HelNet διαθέτει άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στις εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι συνολικής έκτασης 20.000 τμ, για τις οποίες είναι πιστοποιημένη με ISO:9001 για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζει ενώ έχει πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο VTUPV για την κατασκευή διχτυών ασφαλείας.

Ο φορέας υλοποίησης, επίβλεψης αλλά και διαχείρισης του έργου, είναι η εταιρεία FishCare, που ιδρύθηκε το 2020 με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο της Ελληνικής υδατοκαλλιέργειας και όχι μόνο.

Μέτοχοι της FishCare είναι δύο φίλοι και συνεργάτες με πολυετή εμπειρία. Ο κ. Νίκος Τζουρμανάς Ιχθυολόγος κάτοχος τίτλου MSc στη Διαχείριση Αποβλήτων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Huddersfield U.K. ο οποόις εργάζεται στο πεδίο της εφαρμοσμένης ιχθυοκαλλιέργειας από το 1995 κατέχοντας παραγωγικές και διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και συμμετείχε σε διάφορα projects σε Κουβέιτ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα και ο κ. Ιωάννης Μιττάκος, ιχθυολόγος κάτοχος τίτλου MSc στις υδατοκαλλιέργειες, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με παρουσία στον κλάδο της παραγωγής από το 2004.

Η FishCare επί του παρόντος δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Σαουδική Αραβία ενώ το πελατολόγιό της περιλαμβάνει σημαντικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των υδατοκαλλιεργειών, αλιείας και τροφίμου. Η εταιρεία FishCare θα εκπροσωπεί την εταιρεία HelNet ABEE – Ελληνικά Διχτυοραφεία στην Δυτική Ελλάδα ενώ θα αναλάβει και τον συντονισμό του κέντρου (Service Station).

Όπως λέει στο Euro2day.gr ο κ. Ιωάννης Μιττάκος “η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών είναι στην περιφέρεια και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Για την ακρίβεια ένα μεγάλο τμήμα της βρίσκεται σε ακριτικά νησιά και παραμεθόριες περιοχές, κάτι το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Η ανάγκη λοιπόν για μεγαλύτερη εμπλοκή και στήριξη της πολιτείας, τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο είναι επιβεβλημένη”.

 

Πηγή:euro2day.gr