Σε ύψη ρεκόρ η ζήτηση για ημιαγωγούς και το 2022

03 Ιανουαρίου 2022, 10:13 | Διεθνείς Αγορές

Σε ύψη ρεκόρ η ζήτηση για ημιαγωγούς και το 2022

Οι κατασκευαστές τσιπ ήταν ξεκάθαροι νικητές στην εποχή της πανδημίας και η δυναμική στον χώρο των ημιαγωγών πρόκειται να παραμείνει ισχυρή μέχρι το 2022, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από την εταιρεία ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων Euler Hermes.

«Ο τρέχων κύκλος των ημιαγωγών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τότε που η βιομηχανία βγήκε από τη χειρότερη ύφεση το 2019», δήλωσαν αναλυτές της Euler Hermes.

Οι πωλήσεις ημιαγωγών αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα επιπλέον 9% και να ξεπεράσουν τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το 2022, προέβλεψαν οι αναλυτές. Αυτό είναι πάνω από την αύξηση 26% στα 553 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, πρόσθεσαν.

Μια πολύμηνη έλλειψη ημιαγωγών κατά τη διάρκεια της πανδημίας επηρέασε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών – από αυτοκίνητα έως κονσόλες παιχνιδιών – καθώς οι κατασκευαστές τσιπ πάσχιζαν να συμβαδίσουν με την άνευ προηγουμένου ζήτηση, την ώρα που η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα ανέκαμπτε από την κρίση του Covid.

Τρεις παράγοντες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων μέχρι στιγμής, ανέφεραν αναλυτές της Euler Hermes. Αυτοί είναι:

Ζήτηση : «Ασυνήθιστα ισχυρή ζήτηση» για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως προσωπικούς υπολογιστές και smartphone

Τιμές : Αύξηση των τιμών λόγω στενής δυναμικής προσφοράς και ζήτησης

Βελτιωμένο μείγμα προϊόντων: Περαιτέρω βελτίωση στο μείγμα προϊόντων για ημιαγωγούς ως αποτέλεσμα της εισαγωγής τσιπ υψηλότερης τιμής και νέας γενιάς.

 

Πηγή:ot.gr