ΕΤΑΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου 108 στρεμμάτων στην Αστακός Τέρμιναλ

04 Ιανουαρίου 2022, 15:57 | Ελληνικές Εταιρίες

H ΕΤΑΔ Α.Ε ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης ακινήτου συνολικής έκτασης 108 στρεμμάτων, με την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης στην εταιρεία "ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε".

Συγκεκριμένα, το ακίνητο (πρώην δημόσιο κτήμα) βρίσκεται στη θέση "Πλατυγιάλι" της Κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, είναι όμορο της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) και αποτελείται από έξι εδαφικές εκτάσεις, οι οποίες περιήλθαν χωρίς αντάλλαγμα στην κυριότητα της ΕΤΑΔ Α.Ε. το 2016, δυνάμει του ν. 4389/2016.

Πρόκειται για ένα ακίνητο με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Μέσω της συμφωνίας η ΕΤΑΔ κατάφερε να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα για την εξαγορά του συγκεκριμένου δημόσιου κτήματος που για πρώτη φορά εκδηλώθηκε το 2009 από την αγοράστρια προς το Ελληνικό Δημόσιο. Για το λόγο αυτό, η ολοκλήρωση της συμφωνίας κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς η έκταση είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στην περιοχή της Ελεύθερης Ζώνης και αποτελεί λειτουργικά ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με τις υποδομές της ΝΑΒΙΠΕ και των λιμενικών εγκαταστάσεων αυτής.

Είχε προηγηθεί η μεταβίβαση του ακινήτου από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΤΑΔ το 2016, όπως και όλοι οι απαραίτητοι νομικοί έλεγχοι και ενέργειες από την πλευρά της ΕΤΑΔ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος, μετά και την πρόσφατη έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, για την ολοκλήρωση μίας επωφελούς συμφωνίας, που, μέσω της αξιοποίησης της ναυτιλιακής και βιομηχανικής ζώνης, αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Πηγή: capital.gr