Το χρηματιστηριακό ράλι δεν τελείωσε, λένε JP Morgan και Societe Generale

04 Ιανουαρίου 2022, 16:06 | Διεθνείς Αγορές

Το χρηματιστηριακό ράλι θα συνεχιστεί και το 2022, προβλέπει η JP Morgan, καθώς η Societe Generale δηλώνει ότι «αυτό το bull market δεν έχει τελειώσει». Σημειώνεται ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

«Μείνετε bullish, οι θετικοί καταλύτες δεν έχουν εξαντληθεί», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan σε σημερινή τους έκθεση. Οι κίνδυνοι, μεταξύ των οποίων η στροφή των κεντρικών τραπεζών σε πιο σφικτή νομισματική πολιτική, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού είτε θα διαψευσθούν ή έχουν ήδη προεξοφληθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σύμφωνα με τον οίκο.

H Societe Generale θέτει την τιμή στόχο για τον STOXX600 στις 520 μονάδες, προβλέποντας περιθώρια ανόδου 6,6% για το 2022. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης θα λάβει ώθηση από την καλή αύξηση των εταιρικών κερδών σε ένα υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη θα πιάσει «ταβάνι» σύντομα και η πολιτική της ΕΚΤ θα αποσυγχρονιστεί από εκείνη της Fed.

to-bull-market-den-teleiose-lene-jp-morgan-kai-societe-generale0

Ανάμεσα στους παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές είναι νέα κύματα κορωνοϊού, μία κινεζική επιβράδυνση, οι γαλλικές εκλογές και η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, την αισιοδοξία της JP Morgan και της Societe Generale συμμερίζονται και άλλοι οίκοι. Η Credit Suisse επιβεβαίωσε την bullish άποψή της για τις αμερικανικές αγορές. Περιθώρια ανόδου, έστω και μικρότερα, βλέπουν τόσο η Goldman Sachs όσο και η BlackRock.

Η JP Morgan συστήνει overweight θέσεις στις μετοχές του Λονδίνου και της Ευρωζώνης καθώς και σε τράπεζες, ορυχεία και αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι αναλυτές εντοπίζουν και ένα καλό σημείο εισόδου στις αναδυόμενες αγορές, εκτιμώντας ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αποτελεί τώρα σε μεγάλο βαθμό παρελθόν.

Ο οίκος συστήνει ουδέτερη στάση στις αμερικανικές μετοχές, εκτιμώντας ότι η ενίσχυσή τους θα επιβραδυνθεί εάν οι υπερ-αποδόσεις του τεχνολογικού κλάδου περιοριστούν.

 

Πηγή: moneyreview.gr