Επενδύει 10 εκατ. ευρώ η SelectFish και ετοιμάζει καινοτομικό προϊόν

05 Ιανουαρίου 2022, 10:36 | Ελληνικές Εταιρίες

Σε καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Τρίπολη, καθώς και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων, αναμένεται να κατευθυνθούν τα κεφάλαια των 10 εκατ. ευρώ που έχει προβλέψει για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου σε ορίζοντα πενταετίας η SelectFish.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της επεξεργασίας και συσκευασίας ψαριών και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς σολομού στην εγχώρια αγορά. Έχει βάλει πλώρη για να ενισχύσει τη δραστηριότητά της τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με την πρόσφατη επένδυση των 7 εκατ. ευρώ από το Elikonos 2 S.C.A. SICAR να ανοίγει νέες προοπτικές. Θυμίζουμε ότι αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική επένδυση του Elikonos 2 στον ευρύτερο κλάδο των ιχθυηρών, καθώς πριν περίπου δύο χρόνια είχε επενδύσει 5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας, Andromeda Seafood, η οποία ανήκει στον όμιλο Avramar.

«Ξεκινούμε μια νέα επένδυση, η οποία αφορά στο λανσάρισμα ενός καινοτόμου προϊόντος το οποίο θα έχει βάση το σολομό, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα φέρει νέα δεδομένα στον κλάδο», σημειώνει στο Business Daily ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SelectFish, Δημοσθένης Γεωργόπουλος και προσθέτει: «Τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμα τον ερχόμενο Ιούνιο, μπορεί και νωρίτερα».

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου επενδυτικού πλάνου, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και προϊόντα με δικό της brand, μια κίνηση που θα της δώσει πρόσβαση στην κατηγορία των επώνυμων προϊόντων. Η SelectFish εισάγει περίπου 1.400 τόνους φρέσκου σολομού από τη Νορβηγία το χρόνο, τον οποίο στη συνέχεια τυποποιεί σε συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας και διοχετεύει στην ελληνική αγορά, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με τις περισσότερες εγχώριες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις που διαθέτει επιφάνειας 3.500 τ.μ. στο βιομηχανικό πάρκο Άνω Λιοσίων, η εταιρεία επεκτείνεται και στην Τρίπολη όπου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια καινούργια μονάδα.

Εκτός από την παρουσία της σε εσωτερικό επίπεδο η Select Fish έχει αναπτύξει και εξαγωγική δραστηριότητα. «Εξάγουμε περίπου 1.000 τόνους τυποποιημένων ψαριών εκ των οποίων κάποιες ποσότητες είναι σολομός, ο οποίος προορίζεται κυρίως στην αγορά των Βαλκανίων και την Κύπρο και το υπόλοιπο ποσοστό περιλαμβάνει τσιπούρα και λαβράκι, τα οποία προμηθευόμαστε από μεγάλες ελληνικές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και στη συνέχεια τυποποιούμε για τρίτους στο εξωτερικό», προσθέτει ο κ. Γεωργόπουλος.

Σημαντικός παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στην εξαγωγική της δραστηριότητα είναι η καινοτομία της συσκευασίας με τροποποιημένη ατμόσφαιρα, η οποία παρατείνει τη διάρκεια ζωής στο ράφι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις, οι πωλήσεις της SelectFish το 2020 κατέγραψαν άνοδο 3,62% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενες στα 18,631 εκατ. ευρώ . Σημαντική αύξηση, της τάξεως του 50%, εμφάνισαν και τα καθαρά κέρδη τα οποία έκλεισαν στα 1,187 εκατ. ευρώ έναντι 793.863 ευρώ το 2019.

 

Ματίνα Χαρκοφτάκη

Πηγή: businessdaily.gr