Η Pyxis Tankers πούλησε δύο μικρά δεξαμενόπλοια για $8,9 εκατ.

05 Ιανουαρίου 2022, 14:55 | Ελληνικές Εταιρίες

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Pyxis Tankers Inc., που ειδικεύεται στα δεξαμενόπλοια προϊόντων πετρελαίου, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει τα Northsea Alpha και Northsea Beta.

Πρόκειται για δύο δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 8.600 dwt που κατασκευάστηκαν το 2010 και πουλήθηκαν στη συνολική τιμή των 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ολοκλήρωση των πωλήσεων των πλοίων, οι οποίες υπόκεινται σε συνήθεις όρους συμφωνίας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου 2022 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους που εξασφαλίζει αυτά τα πλοία και την πληρωμή των διαφόρων δαπανών συναλλαγής, η Pyxis Tankers αναμένει να λάβει συνολικά καθαρά έσοδα μετρητών περίπου 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς κεφαλαίου κίνησης.

Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η εταιρεία αναμένει να αναγνωρίσει μη ταμειακή ζημία από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου 2,0 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Βαλέντιος Βαλέντης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σχολίασε σχετικά:

«Η πώληση αυτών των μη βασικών περιουσιακών στοιχείων υπογραμμίζει τη στρατηγική μας εστίαση στον τομέα των δεξαμενόπλοιων προϊόντων πετρελαίου eco–MR (οικολογικά μεσαίου μεγέθους), μειώνει το εκκρεμές χρέος και βελτιώνει τη ρευστότητα του ισολογισμού. Προχωρώντας, θα έχουμε έναν στόλο πέντε MR με μέση ηλικία τα 8,3 έτη. Με την ολοκλήρωση των εκχωρήσεων, το συνολικό χρέος μας θα πρέπει να είναι περίπου 77,35 εκατομμύρια δολάρια με μέσο σταθμισμένο επιτόκιο μικρότερο από 4% ετησίως με την επόμενη λήξη τραπεζικού δανείου να έχει προγραμματιστεί σε 3,5 χρόνια».

Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν σύγχρονο στόλο επτά δεξαμενόπλοιων που ασχολούνται με τη θαλάσσια μεταφορά προϊόντων διύλισης πετρελαίου και άλλων υγρών χύδην. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη του στόλου των δεξαμενόπλοιων προϊόντων μεσαίας εμβέλειας, τα οποία παρέχουν λειτουργική ευελιξία και αυξημένες δυνατότητες κερδών λόγω των «οικολογικών» χαρακτηριστικών και των τροποποιήσεών τους. Είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε και να μεγιστοποιήσουμε ευκαιριακά τον στόλο μας λόγω της ανταγωνιστικής δομής κόστους, των ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες και μιας έμπειρης ομάδας διαχείρισης της οποίας τα συμφέροντα είναι ευθυγραμμισμένα με εκείνα των μετόχων της.

 

Πηγή: Reporter.gr