Κοιτά προς το Ελληνικό η Μουστάκας

05 Ιανουαρίου 2022, 15:24 | Ελληνικές Εταιρίες

Κοιτά προς το Ελληνικό η Μουστάκας

Στα μεγέθη του 2019 επιστρέφει η Μουστάκας, που διατηρεί ενεργό πλάνο ανάπτυξης βάζοντας στο… πλάνο και το Ελληνικό.

“Δεν έχουμε σταματήσει να αναπτύσσουμε σχέδια και δεν έχουμε βάλει φρένο στις επενδύσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουστάκας, CEO της εταιρείας. Τονίζει ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά, σε υπάρχοντα και νέα ακίνητα, καθώς και malls που αναμένεται να αναπτυχθούν στο επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό το επιτελείο της Μουστάκας συζητά δυνατότητες επέκτασης και στις αναπτύξεις του Ελληνικού, αν και δεν έχει κλείσει ακόμη κάποια συμφωνία.

Εξάλλου, εν μέσω πανδημίας η εταιρεία ανέπτυξε μητροπολιτικό κατάστημα στην επέκταση του εμπορικού κέντρου του Κηφισού, στο River West Open, όπου μετεγκατέστησε το κατάστημά της σε χώρους 4,5 χιλ. τ.μ.. Πρόκειται σχεδόν για τριπλάσιο χώρο από το παλαιό κατάστημα. Στο ίδιο εμπορικό κέντρο εγκαινίασε επίσης ένα νέο Lego Store, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Μουστάκας διαθέτει δίκτυο με ένα ιδιόκτητο κατάστημα και έντεκα ακόμα με μακροχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης ενώ διαθέτει κι ένα Signature Store στο εμπορικό κέντρο Golden Hall. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που διατηρεί με τη Lego, σήμερα λειτουργούν συνολικά τέσσερις ομώνυμες boutique σε Golden Hall, Athens Mall, καθώς και στη Θεσσαλονίκη ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι στο River West Open.

Οι παραπάνω κινήσεις ενίσχυσαν το τζίρο της Μουστάκας το 2021 ενώ η οργανική ανάπτυξη συνδυάστηκε με την ανάπτυξη του e-shop. Εξάλλου, τους πρώτους μήνες του έτους που το δίκτυο ήταν ανενεργό τα έσοδα της εταιρείας πριμοδότησε το online κανάλι. Τα μεγέθη βελτιώθηκαν συγκριτικά με το 2020 που ήταν μια χρονιά “καταστροφική” για το λιανεμπόριο αφού λειτούργησε με περιορισμούς ακόμη και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Μουστάκα. Η αλυσίδα παιχνιδιών αντιμετώπισε προκλήσεις, καθώς τα lockdown της στέρησαν σημαντικό τζίρο. Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών το 2020 ανήλθε σε περίπου 41 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 57 εκατ. ευρώ το 2019. Επίσης, τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν σε 579.439,29 ευρώ από κέρδη 4,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

 

Πηγή: sofokleous10.gr