Στην Intrum το 100% του χαρτοφυλακίου Earth

07 Ιανουαρίου 2022, 10:20 | Ξένες Εταιρίες

Στην Intrum το 100% του χαρτοφυλακίου Earth

Στην κατοχή του ομίλου Intrum περνά ο αποκλειστικός έλεγχος του χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενες και ανεξασφάλιστες απαιτήσεις από δάνεια λιανικής και μικρών επιχειρήσεων, με την κωδική επωνυμία «Earth» καθώς αγοράζει το ποσοστό συμμετοχής (60%) που είχε η CarVal Investors («CarVal»).

Το σχήμα CarVal και Intrum αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό που διενήργησε η Εθνική Τράπεζα για την πώληση του χαρτοφυλακίου, ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 2 δισ. ευρώ, και συνολικής απαίτησης 5,2 δισ. ευρώ με τίμημα που ανερχόταν στο 6% του ανεξόφλητου κεφαλαίου (σ.σ. περίπου 110 εκατ. ευρώ).

Το χαρτοφυλάκιο περιλάμβανε το 2018, όταν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, 304 χιλ. μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια (1,1 δισ.), καθώς και απαιτήσεις από κάρτες (0,5 δισ.) και δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, περίπου 200 χιλιάδων δανειοληπτών, τα οποία δε διαθέτουν εξασφαλίσεις.

Η μέση οφειλή, ανά δανειολήπτη, διαμορφωνόταν στις 10 χιλ. ευρώ και ο μέσος χρόνος καθυστέρησης στην εξυπηρέτησή τους είναι τα επτά χρόνια.

 

Πηγή:Liberal.gr