Ο “στόχος” βρίσκεται στις 950 μονάδες

10 Ιανουαρίου 2022, 10:30 | Χ&Α - 236

Έχουμε συχνά αναφέρει ότι, πέραν των άλλων -πολλών- πλεονεκτημάτων του, ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών (εδώ), ως δείκτης στη βάση του οποίου διαχειριζόμαστε ένα χαρτοφυλάκιο, έχει και το πλεονέκτημα του ότι, η κίνησή του, μπορεί να προβλεφθεί αρκετά εύκολα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αντίληψη του πώς λειτουργεί η αλληλουχία των 200 ημερών, στη διαμόρφωσή του. (Δείτε τον πίνακα σημάτων του “απόλυτου συστήματος”, εδώ).

Μπορούμε εύκολα να “υποψιαστούμε” πού θα βρίσκεται ο δείκτης, σε ένα επαρκές διάστημα συνεδριάσεων, από σήμερα.

Έτσι, από την πλευρά μας, διαγνώσαμε έγκαιρα τη “συνάντησή” του με το Γενικό Δείκτη και την περίοδο των αλλεπάλληλων σημάτων εισόδου και εξόδου, όπως και τελικά συνέβη. Ευτυχώς, με τη 2η τροποποίηση του συστήματος (εδώ), αποφύγαμε την περιπέτεια και δεν είχαμε απώλειες.

Με ευχαρίστηση, είδαμε ότι, μετά τη συνεδρίαση της 10/1/2021 (την οποία θεωρούμε “κομβική” για την εξέλιξη της αγοράς), η καμπύλη του ΚΜΟ-200 διαφεύγει του κινδύνου μετατροπής της κλίσης της σε αρνητική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού διασφαλίζει ότι θα παραμείνουμε στην αγορά και δε θα κινδυνεύουμε να συναντήσουμε κάποιο σήμα εξόδου, σε μία βραχυχρόνια διακύμανση.

Όμως, για να συνεχίσει, η κλίση, να είναι θετική για σημαντικό χρονικό διάστημα, θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης, να “κατοχυρώσει” το επίπεδο των 950 μονάδων. Το επίπεδο αυτό, καθίσταται πλέον ο “στόχος” της αγοράς για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όμως, οι 950 μονάδες, δε θα δώσουν μία εξαιρετική εικόνα στην κίνηση του “απόλυτου συστήματος”. Ο στόχος αυτός, θα έχει και μία σημειολογική σημασία. Θα αποτελεί υπέρβαση των 948,67 μονάδων του κλεισίματος της 24/1/2020 και παράλληλα θα αποτελεί νέο υψηλό κλείσιμο, από την 8/12/2014. Με άλλα λόγια, θα κλείσει ένα “χάσμα”, τόσο στην πορεία του δείκτη, όσο και μία μεγάλη ιστορική περίοδο στην πορεία της χώρας.


Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.

 

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ