Bristol Myers Squibb: Αναμένει σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις για το κορυφαίο της φάρμακο το 2022

10 Ιανουαρίου 2022, 15:57 | Ξένες Εταιρίες

Bristol Myers Squibb: Αναμένει σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις για το κορυφαίο της φάρμακο το 2022

Η Bristol Myers Squibb ανακοίνωσε πως αναμένει σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις για το 2022 από το κορυφαίο της φάρμακο Revlimid, καθώς οι πατέντες για το φάρμακο αρχίζουν να λήγουν, περιορίζοντας τις πωλήσεις της εταιρείας σε χαμηλή μονοψήφια αύξηση για το έτος.

Η εταιρεία σε παρουσίαση της που ετοιμάστηκε για το συνέδριο υγειονομικής περίθαλψης της JP Morgan, δήλωσε πως αναμένει ότι οι πωλήσεις από το φάρμακο κατά του καρκίνου θα διαμορφωθεί στα 9,5-10 δισ. Δολάρια το 2022.

Το ποσό είναι χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 10,8 δισ. Δολάρια για το έτος και χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις για 12,9 δισ. Δολάρια το 2021.

Η εταιρεία αναμένει ότι οι συνολικές πωλήσεις για την εταιρεία θα διαμορφωθούν στα 47 δισ. Δολάρια το 2022, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν πωλήσεις 47,8 δισ. δολαρίων.

Ο εμπορικός διευθυντής Chris Boerner δήλωσε πως η ανάπτυξη από τα υφιστάμενα προϊόντα όπως τα φάρμακα για τον καρκίνο Opdivo και Yervoy, και το αντιπηκτικό Eliquis, καθώς και προσφάτως λανσαρισμένα φάρμακα, "θα συνεχίσουν να συμβάλουν ουσιαστικά το 2022”.

Αυτές οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα φέρουν χαμηλή διψήφια αύξηση για το έτος και θα αντισταθμίσουν πραγματικά τις μειώσεις που παρατηρήσουμε αυτό το πρώτο έτος της απώλειας της αποκλειστικότητας του Revlimid, τόνισε ο ίδιος.

Η εταιρεία αναμένει για το 2022 κέρδη 7,65-7,95 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με την παρουσίαση.

 

Πηγή:capital.gr