Dimon (JPMorgan): Θα χρειαστούν 6-9 μήνες για να επανέλθουν τα καταναλωτικά δάνεια σε φυσιολογικά επίπεδα

11 Ιανουαρίου 2022, 15:40 | Διεθνής Οικονομία

Dimon (JPMorgan): Θα χρειαστούν 6-9 μήνες για να επανέλθουν τα καταναλωτικά δάνεια σε φυσιολογικά επίπεδα

Στην εκτίμηση ότι μπορεί να χρειαστούν έξι έως και εννέα μήνες μέχρι ότου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα ο ρυθμός χορήγησης καταναλωτικών δανείων, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

"Η αύξηση της χορήγησης δανείων προς επιχειρήσεις πιθανότατα θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dimon, προσθέτοντας: "Όσον αφορά τα καταναλωτικά, θα επιστρέψουν επίσης σε φυσιολογικά επίπεδα, απλώς μπορεί να χρειαστούν άλλοι έξι έως εννέα μήνες.

Σε συνέντευξή του στο Fox Business, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή και μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στο 1%.

Άλλωστε, μόλις εχθές, ο επικεφαλής της JPMorgan Chase, μιλώντας στο CNBC, τόνισε ότι ο πληθωρισμός είναι τόσο υψηλός που η Federal Reserve ενδεχομένως να πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια της περισσότερες από τέσσερις φορές φέτος.

"Είναι πιθανό ο πληθωρισμός να είναι χειρότερος από αυτό που πιστεύει ο κόσμος", ανέφερε ο Dimon. "Προσωπικά, δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν είναι μόνο τέσσερις οι αυξήσεις [των επιτοκίων] αυτό το έτος. Τέσσερις νομίζω ότι θα είναι πολύ εύκολο για την οικονομία να το απορροφήσει", πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Dimon ακολουθούν παρόμοιες αναλύσεις των οικονομολόγων της JPMorgan και άλλων μεγάλων τραπεζών της Wall Street σύμφωνα με τις οποίες η Federal Reserve αναμένεται να αυξήσει τέσσερις φορές τα επιτόκια της φέτος.

 

Πηγή: capital.gr