Όμιλος ΟΤΕ: Πρωτοβουλίες που αλλάζουν τη χώρα

14 Ιανουαρίου 2022, 09:57 | Εισηγμένες Εταιρίες

Όμιλος ΟΤΕ: Πρωτοβουλίες που αλλάζουν τη χώρα

Τις βάσεις για μια πραγματικά Ψηφιακή Ελλάδα βάζει ο Όμιλος ΟΤΕ, προχωρώντας στο επόμενο βήμα του στρατηγικού του πλάνου για την κάλυψη των ψηφιακών αναγκών της χώρας. O Όμιλος αναλαμβάνει 2 σημαντικές πρωτοβουλίες: να δημιουργήσει υπερσύγχρονες υποδομές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit και να ενισχύσει άμεσα τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων Internet.

Συγκεκριμένα ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά το επενδυτικό του πλάνο σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης, και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Την ίδια στιγμή, ενισχύει άμεσα τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό.

Οι δύο πρωτοβουλίες αυτές, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Το πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ για το ψηφιακό μέλλον της χώρας ανακοίνωσαν στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges, η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κα Dominique Leroy, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και η Νομική Σύμβουλος και Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κα Ειρήνη Νικολαΐδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Deutsche Telekom είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην εξαιρετική τοπική σας ομάδα και στον ΟΤΕ. Αλλά, επίσης, πιστεύω ότι είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές μας που δίνουν ώθηση στην ψηφιοποίηση με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και για να είμαστε πρωτοπόροι κι όχι ουραγοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Tim Höttges χαρακτήρισε την επένδυση της Deutsche Telekom στην Ελλάδα «στρατηγικής σημασίας», ενώ η κα Dominique Leroy ανέφερε: «με μία κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα, προχωράμε στη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές, και βάζουμε τη χώρα σε θέση οδηγού στην ψηφιακή εποχή.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος ΟΤΕ χτίζει το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας. Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες της Πολιτείας, της κοινωνίας και της αγοράς, φτιάχνοντας σήμερα το δίκτυο στο οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες και αναβαθμίζοντας δωρεάν τις ταχύτητες για τους πελάτες μας».

 

Πηγή: Reporter.gr