Οι συστάσεις 3 οίκων για τις ελληνικές τράπεζες

14 Ιανουαρίου 2022, 16:50 | Τράπεζες

Οι συστάσεις 3 οίκων για τις ελληνικές τράπεζες

Σύσταση «αύξησης θέσεων» (Overweight)  και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες εξέδωσε η Pantelakis Securities, καθώς στα τρέχοντα επίπεδα υπάρχει περιθώριο για μία διεύρυνση των αποτιμήσεων (re-rating), ενώ εκτιμά πως η αύξηση των χορηγήσεων και η ολοκλήρωση των προγραμματισμένων συναλλαγών NPEs και άλλων κεφαλαιακών ενισχύσεων, θα αποτελέσουν τους καταλύτες για την πορεία των μετοχών τους.

Οι τιμές στόχοι που δίνει η χρηματιστηριακή εταιρεία, αφορούν στα 1,4 ευρω για την Eurobank, στα 4,4 ευρω για την  Εθνική στα 1,7 ευρω για την Alpha Bank και στα 1,95 ευρω για την  Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι η HSBC προχώρησε σε σύσταση «αγοράς» για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, διατηρώντας ως τοπ επιλογή τη μετοχή της Eurobank. Οι τιμές-στόχοι που δίνει για τις μετοχές τους αφορούν τα 1,40 ευρώ για την Alpha Bank, τα 1,30 ευρώ για την Eurobank, τα 1,95 ευρώ για την Πειραιώς και τα 3,55 ευρώ για την Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι η  AXIA Ventures Group, που συστήνει «αγορά», για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δίνει τιμές στόχους, τα 1,80 ευρω  για την Alpha Services and Holdings, τα 1,50 ευρω για την Eurobank Holdings τα 6 ευρω για την  Εθνική και τα 2,15 ευρω  για την μετοχή της Πειραιώς.

 

Πηγή:ot.gr