Στο top 5 των Βρετανών τουριστών η Ελλάδα για το 2022

17 Ιανουαρίου 2022, 11:17 | Ελληνική Οικονομία

Στο top 5 των Βρετανών τουριστών η Ελλάδα για το 2022

Μία θέση στους πέντε top προορισμούς των Βρετανών ταξιδιωτών για το 2022 καταλαμβάνει η Ελλάδα, η οποία παραμένει σταθερά μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ενωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA - Association of British Travel Agents), η Ισπανία για μία ακόμη χρονιά διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των Βρετανών, με το 29,3% των ερωτηθέντων να λέει ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου το 2022. Η Ισπανία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, προσελκύοντας πάνω από 18 εκατ. Βρετανούς σε ετήσια βάση.

Στη δεύτερη θέση, και στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους στους Βρετανούς τουρίστες τον Νοέμβριο του 2021. Σχεδόν 1 στους 5 (18,1%) Βρετανούς σχεδιάζει να ταξιδέψει φέτος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα να συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών.

Η Γαλλία (17,8%), η Ιταλία (16,4%) και η Ελλάδα (10,1%) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των top προορισμών των Βρετανών για το 2022, ενώ δύο ακόμη προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, η Αυστραλία (5,1%) και ο Καναδάς (4,5%), γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου και ανεβαίνουν δύο θέσεις σε σχέση με την περσινή κατάταξη. Μάλιστα, ο Καναδάς φέτος μπαίνει στο top 10 των Βρετανών.

Η Πορτογαλία (8,7%) και η Γερμανία (8,2%) παραμένουν στην έκτη και στην έβδομη θέση αντίστοιχα, ενώ η Τουρκία (4,0%) ανέβηκε δύο θέσεις και είναι η δεύτερη χώρα που μπαίνει στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών για φέτος. Οπως αναφέρεται, μάλιστα, από την ABTA, αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών για την Τουρκία θα μπορούσε να οφείλεται στην εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής που προσφέρει αυτή τη στιγμή η γειτονική μας χώρα στους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου, δεδομένου ότι η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει σημαντικά έναντι της λίρας.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί εξωτερικού για τους Βρετανούς το 2022 (και η αλλαγή στην κατάταξη σε σύγκριση με πέρυσι):

  • Ισπανία (29,3%, έμεινε στην ίδια θέση)
  • ΗΠΑ (18,1%, ανέβηκε μια θέση)
  • Γαλλία (17,8%, έπεσε μια θέση)
  • Ιταλία (16,4%, έμεινε στην ίδια θέση)
  • Ελλάδα (10,1%, έμεινε στην ίδια θέση)
  • Πορτογαλία (8,7%, έμεινε στην ίδια θέση)
  • Γερμανία (8,2%, έμεινε στην ίδια θέση)
  • Αυστραλία (5,1%, ανέβηκε δύο θέσεις)
  • Καναδάς (4,5%, ανέβηκε δύο θέσεις)
  • Τουρκία (4%, ανέβηκε δύο θέσεις)

Με βάση την έρευνα, οι τουρίστες έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία ταξιδιού τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία, κυρίως για να λάβουν καθοδήγηση σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις για τον κορωνοϊό (47%) και για να απολαύσουν την ασφάλεια που προσφέρει ένα οργανωμένο πακέτο διακοπών (46%).

Εύα Δ. Οικονομάκη

 

Πηγή:euro2day.gr