Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος σε κατ’ ιδίαν μετοχές

16 Φεβρουαρίου 2022, 14:30 | Χ&Α - 237

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος σε κατ’ ιδίαν μετοχές

Ήταν κάτι που το είχατε ζητήσει από παλιά. Το είχαμε κατασκευάσει, αλλά δεν ήταν απόλυτα λειτουργικό. Τώρα, στα πλαίσια της βελτίωσης των υπηρεσιών του site, το κατασκευάσαμε από την αρχή: Η εφαρμογή του “απόλυτου συστήματος” σε κατ’ ιδίαν μετοχές.

 

Βασική μας θέση, στο βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών” είναι ότι, το σύστημα, δε συνιστάται για εφαρμογή σε κατ’ ιδίαν μετοχές, επειδή οδηγεί στην πραγματοποίηση πολλών πράξεων.

Όμως, το τί είναι “πολλές πράξεις” και τί δεν είναι, τελικά αποτελεί θέμα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, το σύστημα, μπορεί να αποτελέσει έναν “οδηγό” για κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει μία πράξη σε μία μετοχή, αφού δείχνει τη “θέση” της μετοχής στη μεσοχρόνια τάση της.

Βέβαια, εκτιμούμε ότι, ακόμη και εάν ένας επενδυτής, ακολουθήσει τα σήματα του συστήματος και σε κατ’ ιδίαν μετοχές, θα είναι δύσκολο να οδηγηθεί σε ζημιές.

 

Με τη νέα μας δουλειά, εφαρμόζουμε τα σήματα του απολύτου συστήματος σε κάθε μια μετοχή, πλην αυτών που βρίσκονται σε καθεστώς “αναστολής διαπραγμάτευσης”.

 

Αν ακολουθείτε το “απόλυτο σύστημα”, τότε σας συνιστούμε -και το συνιστούμε ισχυρά- να διαβάσετε (και να κατανοήσετε) το βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών” (δείτε εδώ). Επικοινωνούμε με πολλούς συνδρομητές που, όπως μας αναφέρουν, ακολουθούν το σύστημα. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Αυτό είναι λάθος.

Στόχος μας -αυτό οι περισσότεροι το γνωρίζετε- δεν είναι να πουλήσουμε βιβλία. Όμως, πιστεύουμε ότι είναι λάθος για κάποιον, να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σύστημα και να “ποντάρει” σ’ αυτό ένα χρηματικό ποσό, χωρίς να το έχει μελετήσει και κατανοήσει.

 

 

Πού μπορείτε να βλέπετε τα σήματα; Μπορείτε να τα βλέπετε σε δύο πίνακες:

 

α) Στο συγκεντρωτικό πίνακα, εδώ. Στον πίνακα αυτόν, εμφανίζονται στοιχεία για όλες τις μετοχές και ένδειξη για το εάν το σήμα κάποιας μετοχής  υποδηλώνει ότι είναι “εντός” ή “εκτός” αγοράς.

Ο Πίνακας αυτός, ενημερώνεται αυτόματα κάθε μέρα, στις 5:30 μμ. Επειδή ο όγκος των  υπολογισμών που γίνονται είναι τεράστιος, μερικές φορές, χρειάζονται ένα έως δύο λεπτά, για να φορτώσουν όλες οι μετοχές.  Αν διαπιστώσετε επανειλημμένα ότι κάποια στοιχεία δεν εμφανίζονται παρακαλώ ενημερώστε μας για διορθώσουμε το πρόβλημα (email: eurocapital.gr@gmal.com).

 

β) Στον εξειδικευμένο πίνακα, εδώ. Στον πίνακα αυτόν, εμφανίζονται τα ονόματα των μετοχών με τους συνδέσμους που σας οδηγούν στα “Σήματα” και στο “ΚΜΟ200-ΥΧ20”. Εδώ, επειδή οι υπολογισμοί είναι σαφώς λιγότεροι, δε χρειάζεται χρόνος αναμονής.

 

Μέσα από τη νέα μας εφαρμογή, θα βρείτε όλες τις μετοχές στις οποίες έχουμε εφαρμόσει το απόλυτο σύστημα (οι μετοχές με κίτρινο χρώμα, είναι αυτές που βρίσκονται σε καθεστώς “Επιτήρησης”). Για την κάθε εταιρία δίνονται δύο σύνδεσμοι. Ο σύνδεσμος με την ένδειξη “Σήματα”, δίνει την τιμή της εκάστοτε εταιρίας και υπολογίζει τα σήματα πράξεων με βάση το απόλυτο σύστημα, για διάστημα 52 εβδομάδων. Ο σύνδεσμος με την ένδειξη “ΚΜΟ200 - ΥΧ20”, εμφανίζει το “διάγραμμα των παραμέτρων του απόλυτου συστήματος”. Στο διάγραμμα αυτό, εμφανίζονται η τιμή της μετοχής (μπλέ χρώμα), το υψηλό 20 ημερών (πράσινο χρώμα), το χαμηλό 20 ημερών (κόκκινο χρώμα) και ο ΚΜΟ 200 ημερών (πορτοκαλί χρώμα), για διάστημα 52 εβδομάδων. Για παράδειγμα, δείτε τα “Σήματα” της μετοχής της ΜΥΤΙΛ (εδώ). Δείτε και τις παραμέτρους του συστήματος, εδώ.

 

Διαβάζοντας τον πίνακα των “σημάτων”, χρειάζεται προσοχή! Αυτό, για τεχνικούς λόγους: Θα παρατηρείτε και θα λαμβάνετε υπόψη σας, μόνο τα σήματα των τελευταίων 52 εβδομάδων, δηλαδή, πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Το στοιχείο του Κινητού Μέσου Όρου της μετοχής, σε χρόνο παλαιότερα από τις 52 εβδομάδες, χρησιμοποιείται μόνο για το σχηματισμό των των τιμών των τελευταίων 52 εβδομάδων.

 

Είμαστε βέβαιοι, ότι τα στοιχεία αυτά θα είναι αρκετά βοηθητικά για έναν επενδυτή, καθώς και σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των οικονομικών μεγεθών, θα μπορέσει να αντιληφθεί την συμπεριφορά της κάθε μετοχής, ενώ παράλληλα τα σήματα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως μια επιβεβαιωτική ένδειξη ότι η εκάστοτε μετοχή βρίσκεται σε ανοδική κίνηση.


Διαβάστε οδηγίες για την ανάγνωση του πίνακα με όλα τα σήματα των μετοχών, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ