Carlyle Group: Τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο

03 Φεβρουαρίου 2022, 13:47 | Ξένες Εταιρίες

Carlyle Group: Τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο

Η Carlyle Group ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το δ΄ τρίμηνο σχεδόν τετραπλασιάστηκαν χάρη στο επίπεδο-ρεκόρ των πωλήσεων assets από το χαρτοφυλάκιο private equity, που αντισταθμίστηκε από την αύξηση των εξόδων αποζημίωσης.

Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν στο ποσό-ρεκόρ των 903 εκατ. Δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 237 εκατ. Δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Αυτό κατέληξε σε κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ύψους 2,01 δολαρίων, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για 1,21 δολάρια ανά μετοχή.

Η Carlyle εξαργύρωσε το ποσό-ρεκόρ των 15.3 δισ. Δολαρίων της αξίας των επενδύσεων στο τρίμηνο, και δαπάνησε 14 δισ. Δολάρια σε νέες εξαγορές, εκμεταλλευόμενη το ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Kewsong Lee.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων έφτασε σε ιστορικό όλων των εποχών το 2021, καθώς το φθηνό κεφάλι εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων, της ζήτησης και των ισχυρών αγορών, επέτρεψαν σε εταιρείες του κλάδου όπως η Carlyle να συνάψει συμφωνίες και να πουλήσει επενδύσεις.

Τα συνολικά assets υπό διαχείριση της Carlyle αυξήθηκαν 3% στη διάρκεια του τριμήνου στα 301 δισ. Δολάρια, κυρίως λόγω της ισχυρής συγκέντρωσης κεφαλαίων ιδιαίτερα στις πιστωτικές δραστηριότητες που εν μέρει αντισταθμιστηκαν από τις πωλήσεις-ρεκόρ των πωλήσεων.

 

Πηγή:capital.gr