Peloton: Αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2022 - «Βουτιά» 8% για τη μετοχή

08 Φεβρουαρίου 2022, 15:33 | Ξένες Εταιρίες

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τα συνολικά της έσοδα κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2022 προχώρησε η Peloton, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του επί σειρά ετών CEO της εταιρείας, Τζιμ Φόλεϊ, πως θα αποχωρήσει από τη θέση του, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που θέλει να κάνει η αμερικανική επιχείρηση κατασκευής ποδηλάτων εκγύμνασης.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων εκγύμνασης ανέφερε την Τρίτη πως αναμένει έσοδα μεταξύ 3,7 - 3,8 δισ. δολαρίων κατά την διάρκεια του 2022, μεγέθη σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για συνολικά έσοδα 4,4 - 4,8 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία εκτιμά πως οι συνδρομητές των διαδικτυακών της υπηρεσιών εντός του τρέχοντος έτους θα ανέλθουν περίπου στα 3 εκατ., την στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για 3,35 - 3,45 εκατ. συνδρομητές.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal είχε γίνει γνωστό πως η Peloton αναμένεται να προχωρήσει στην περικοπή περίπου 2.800 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δομής της που έχει αποφασιστεί από την διοίκηση της εταιρείας.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας, η μετοχή της στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street υποχωρεί κατά 8%, ενώ σημειώνεται πως η μετοχή της Peloton έχει υποχωρήσει πάνω από 80% από το υψηλό του προηγούμενου έτους πριν από ένα χρόνο, καθώς η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας τροφοδότησε την ανησυχία ότι η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο τίτλος της Peloton κατέγραψε μεγάλη άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο τη Δευτέρα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με ένα σύμβουλο, στον απόηχο του πλήγματος που έχει δεχθεί η τιμή της μετοχής της.

 

Πηγή:insider.gr