8/2/2022: Εννέα μετοχές σε υψηλό 52 εβδομαδων

08 Φεβρουαρίου 2022, 18:08 | Χ&Α - Επικαιρότητα

Εννέα (9) μετοχές πέτυχαν σήμερα (8/2/2022), νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ και ΟΤΟΕΛ. Σε υψηλά 52 εβδομάδων, κινείται και ο τραπεζικός δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε σήμερα στις 705,05 μονάδες, πετυχαίνοντας κέρδη +22,6% από την αρχή του έτους. Σημειώνεται ότι, σε επίπεδα κοντά στο “Υψηλό 52 εβδομάδων” κινούνται και οι ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ.

Παράλληλα, καμία μετοχή δεν κατέγραψε Χαμηλό Κλείσιμο 52 εβδομάδων.

 

Η επίτευξη υψηλού κλεισίματος 52 εβδομάδων, συνιστά μία πολύ θετική εξέλιξη για μία μετοχή, καθώς αυτό καταδεικνύει την ανοδική δυναμική της.

 

Όταν, σε μία αγορά, ο αριθμός των μετοχών που πετυχαίνουν νέο Υψηλό Κλείσιμο 52 εβδομάδων, είναι μεγάλος (και στην περίπτωση της ελληνικής αγοράς, οι 9 μετοχές είναι αξιοσημείωτος αριθμός), υποδηλώνεται ότι, η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά έχει μία ισχυρή δυναμική.

Η ύπαρξη ανοδικής δυναμικής, επιβεβαιώνεται παράλληλα και από το ότι, ουδεμία μετοχή κατέγραψε Χαμηλό Κλείσιμο 52 εβδομάδων.

 

Η καθημερινή παρακολούθηση του αριθμού των μετοχών που πετυχαίνουν νέο “Υψηλό” ή “Χαμηλό” κλείσιμο 52 εβδομάδων, μας βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα τη φάση που διανύει η χρηματιστηριακή αγορά.

 

Παρακολουθείτε, καθημερινά, τη λίστα με τα Υψηλά και Χαμηλά 52 εβδομάδων, από εδώ. Η λίστα ενημερώνεται μεταξύ 5:15 και 5:30 μμ.

 

 

Δείτε τη κεντρική σελίδα των στατιστικών του eurocapital.gr - εδώ