Microsoft: Εξετάζει την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Mandiant

09 Φεβρουαρίου 2022, 10:57 | Ξένες Εταιρίες

Σε συζητήσεις για εξαγορά της εταιρείας έρευνας κυβερνοασφάλειας και αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων Mandiant Inc., βρίσκεται η Microsoft, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται άτομα προσκείμενα στις διαπραγματεύσεις.

Οι συζητήσεις μπορεί να μην αποφέρουν αποτέλεσμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ενώ οι Mandiant και Microsoft αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Οι μετοχές της Mandiant σημείωσαν άνοδο 18% στη Νέα Υόρκη, με την κεφαλαιακή της αξία να ανέρχεται στα σχεδόν 4,3 δισ. δολάρια.

Η προσθήκη της Mandiant θα ενισχύσει το «οπλοστάσιο» προϊόντων της Microsoft για την προστασία και την απάντηση σε απειλές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Πέρυσι, εξαγόρασε δύο μικρότερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας, ενώ τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε πωλήσεις 15 δισ. δολαρίων σε λογισμικά κυβερνοασφάλειας το 2021, αυξημένες σχεδόν κατά 45% από πέρυσι.

Σημειώνεται πως η Mandiant έγινε ξανά αυτόνομη εταιρεία πέρυσι όταν η FireEye Inc. - η οποία είχε εξαγοράσει τη Mandiant το 2013 - πούλησε την ομώνυμη επιχείρηση προϊόντων ασφαλείας για 1,2 δισ. δολάρια σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Symphony Technology Group. Ενώ τα προϊόντα της FireEye επικεντρώνονται στην ασφάλεια για δίκτυα, συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και cloud, το έργο της Mandiant αφορά κυρίως υποθέσεις αντιμετώπισης περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

Η Mandiant ιδρύθηκε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες από τον Kevin Mandia, πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ έγινε τελικά γνωστή για τις υπηρεσίες ανταπόκρισης σε περιστατικά.

 

Πηγή:insider.gr