DOPPLER ΑΕ

16 Φεβρουαρίου 2022, 13:30 | Χ&Α - 237

DOPPLER ΑΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOPPLER ΑΕ

 

(Σύμβολο ΝΤΟΠΛΕΡ) Η εταιρία είναι μητρική εταιρία του ομίλου DOPPLER, ιδρύθηκε το 2000 και έχει ως έδρα το Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά την στις 7 Μαΐου 2008. Δραστηριοποιείται στο χώρο της σχεδίασης, παραγωγής, εγκατάστασης και συντήρησης ανελκυστήρων, εξαρτημάτων ανελκυστήρων, καθώς και κάθε είδους μηχανολογικών εξαρτημάτων και κατασκευών..Η εταιρία έχει παρουσία και στο εξωτερικό, μέσω των εξαγωγών που πραγματοποιεί, αλλά και των εγκαταστάσεων που διαθέτει. Ενδεικτικά, εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες σε χώρες όπως: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ρωσία, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Αυστραλία. Διαθέτει εγκαταστάσεις σε Κύπρο, Ντουμπάι, Ιταλία και Γερμανία (εδώ). Ακόμα, μέσω των θυγατρικών της εταιριών έχει παρουσία και σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Ινδία και Κίνα.

Οι κυριότερες εξελίξεις κατά την προηγούμενη διετία ήταν: Εξασφάλισε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας επί θαλάμων ανελκυστήρων και για τη μέθοδος μετατροπής υδραυλικού ανελκυστήρα σε μηχανικό χωρίς μηχανοστάσιο, διάρκειας 20 ετών. Διέθεσε στην αγορά ένα νέο μοντέλο θαλάμου, δημιούργησε μοντέλο μετατροπής του υδραυλικού ανελκυστήρα σε ηλεκτροκίνητο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και τέλος, ολοκλήρωσε την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου στα πλαίσιο του προγράμματος “Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός”.

 

Άποψη: Παρά το δυναμισμό που χαρακτηρίζει τον τομέα δραστηριοποίησής της, οι πωλήσεις της εταιρίας, παραμένουν, επί χρόνια, στάσιμες γύρω από τα € 15 με € 17 εκατομμύρια από το 2011 (είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όταν το 2008 εισήλθε στην ΕΝ.Α., οι πωλήσεις της έφταναν στα € 23,5 εκατομμύρια). Οι δαπάνες λειτουργίας, κινούνται γύρω από το 16% έως 18% των πωλήσεων, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους είναι μόλις ελαφρά ψηλότερα (μεταξύ του 20,0% - 22,0%). Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει την επίτευξη κερδοφορίας.  Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι χαμηλά, ενώ ο δανεισμός κινείται γύρω από τα € 12 εκατομμύρια. Η εταιρία εμφανίζει μικρού μεγέθους ζημιές, από το 2009, με εξαίρεση το 2019 (κέρδη € 132 χιλιάδων). Τέλος, σημαντικά αρνητική είναι η εξέλιξη των Ιδίων Κεφαλαίων, καθώς από € 9,4 εκατομμύρια, που ήταν το 2007, έχουν φτάσει στις € 965 χιλιάδες το 2020. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ. Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης της πορείας του Γενικού Δείκτη και της μετοχής, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ