ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ

16 Φεβρουαρίου 2022, 12:40 | Χ&Α - 237

ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ

 

(Σύμβολο: ΦΟΥΝΤΛ) Ιδρύθηκε το 1997, είναι η μητρική εταιρία του ομίλου FDL GROUP και εδρεύει στον Ασπρόπυργο. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 6 Αυγούστου 2009. Το αντικείμενο δραστηριότητας της είναι η αγορά, αποθήκευση, συντήρηση και πώληση διαφόρων αγαθών, καθώς και η αποθήκευση και διανομή εμπορευμάτων για λογαριασμό τρίτων. Παράλληλα δραστηροποιείται στη μεταφορά και διανομή κάθε είδους προϊόντος, με την χρήση όλων των μέσων (ξηρά, θάλασσα, αέρας) και  στην εμπορία καπνού. Δείτε περισσότερα εδώ (σελ. 25). Οι  δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται στην Κύπρο με πέντε κέντρα διανομής, ενώ διατηρεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο διεθνών μεταφορών σε Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ιταλία.

Οι κυριότερες εξελίξεις κατά την προηγούμενη διετία ήταν: α) Απέκτησε το 55% της εταιρίας “Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή Α.Ε.”, εδώ. β) Την 29η Ιουνίου 2020, αποφασίστηκε η συγχώνευση των εταιριών Velostrans A.E., Transport Link A.E. και Express Link Ε.Π.Ε, με την Foodlink, εδώ.

 

Άποψη: Η εταιρία δραστηριοποιείται σε ένα δυναμικό τομέα (εμπόριο και logistics), που έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια και που μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά και στο μέλλον. Αυξάνει τον κύκλο εργασιών της, ικανοποιητικά (μέση ετήσια αύξηση τελευταίας 5ετίας: 9,4%) και οι πωλήσεις της, έχουν φτάσει σε ένα αξιόλογο επίπεδο (2020: € 70,1 εκατομμύρια), ενώ ο δανεισμός της δε δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ωστόσο, η εταιρία αδυνατεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της, τα οποία συχνά δεν καλύπτουν ούτε τα κόστη λειτουργίας και αποσβέσεων. Η κατάσταση αυτή οδηγεί, σταθερά κάθε χρόνο, σε ζημιές και δημιουργεί μία κατάσταση που δε θα μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν. Για να επιβιώσει, η εταιρία θα χρειαστεί υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των πωλήσεων και διατήρηση των δαπανών λειτουργίας σε χαμηλότερα επίπεδα, ως ποσοστό επί των πωλήσεων. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Παρά το ότι, ο δυναμισμός και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας, σε συνδυασμό με τον κλάδο που βρίσκεται, δείχνουν ότι έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, προς το παρόν, η εξέλιξη είναι αβέβαιη

 

Είμαστε ουδέτεροι για τη μετοχή της εταιρίας, η οποία επίσης έχει προβλήματα εμπορευσιμότητας. Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης της πορείας του Γενικού Δείκτη και της μετοχής, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ