VIDAVO ΑΕ

16 Φεβρουαρίου 2022, 12:30 | Χ&Α - 237

VIDAVO ΑΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDAVO ΑΕ

 

(Σύμβολο: ΒΙΝΤΑ)  Η εταιρία.ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 12 Μαρτίου 2010. Η εταιρία παρέχει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις τηλεματικής σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και διαθέτει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για την από απόσταση διαχείριση ιατρικών δεδομένων πολιτών που βρίσκονται εν κινήσει.

Κατά το 2020, υλοποίησε έργα τηλεπρόνοιας & mhealth (Β2Β), εξελίχθηκαν οι ερευνητικές δραστηριότητες, με έμφαση στην εφαρμογή mhealth λύσεων στον τομέα του τουρισμού και δόθηκε έμφαση στην εξέλιξη των προϊόντων και υπηρεσιών της,  με έμφαση σε λύσεις αυτοδιαχείρισης & αυτοβελτίωσης.

 

Άποψη: Η εταιρία δραστηριοποιείται, σε έναν τομέα υψηλού ενδιαφέροντος, τόσο επενδυτικά και κοινωνικά, με δεδομένες τις αντιλήψεις περί ποιότητας ζωής και της δημογραφικής κατάστασης. Παρόλα αυτά, παραμένει ως μια εταιρία με μικρά μεγέθη. Οι πωλήσεις, ακολουθούν πτωτική πορεία από το 2008, μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις το 2008 έφταναν τις € 809 χιλιάδες και το 2020, διαμορφώθηκαν στις € 311 χιλιάδες (ενώ καταγράφηκαν και € 359 χιλιάδες, ως “λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης”), ποσά τα οποία δεν δικαιολογούν την παρουσία της σε χρηματιστηριακή αγορά, ή κάποιο περαιτέρω σχολιασμό.

 

Είμαστε αρνητικοί για την εταιρία και τη μετοχή της, κυρίως λόγω μεγέθους. Παράλληλα, δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη ένδειξη ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει στο ορατό μέλλον. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ. Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης της πορείας του Γενικού Δείκτη και της μετοχής, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ