REAL CONSULTING AE

16 Φεβρουαρίου 2022, 12:16 | Χ&Α - 237

REAL CONSULTING AE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REAL CONSULTING AE

 

(Σύμβολο: REALCONS) Ιδρύθηκε το 2001  (εδώ) και εδρεύει στο Μαρούσι. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά στις 6 Αυγούστου 2021. Αντικείμενο εργασιών της είναι η ανάπτυξη, επεξεργασία, εγκατάσταση και εμπορία συστημάτων και προγραμμάτων λογισμικού και η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και διάθεση προϊόντων δικτύωσης. Έχει αναπτύξει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του χώρου (συνήθως από το εξωτερικό). Βασικός της συνεργάτης είναι η SAP AG, μέσω της οποίας υλοποιεί σύνθετα έργα τύπου SAP στην Ελλάδα. Από τα έργα της SAP, αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Παράλληλα είναι συνεργάτης της Microsoft και αντιπρόσωπος του συστήματος LS Retail. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων και στις επενδύσεις, μέσω συμμετοχών σε εταιρίες του ευρύτερου κλάδου.

Κυριότερες εξελίξεις τελευταίας διετίας: α) Την 23/12/2021, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας, “Real Competence Center Leros Α.Ε.”, (εδώ).

 

Άποψη: Η εταιρία, δραστηριοποιείται σε ένα δυναμικό κλάδο της οικονομίας, ο οποίος αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο στην αναβάθμιση της λειτουργίας των ελληνικών (κυρίως μεγάλων και μεσαίων) επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα, κατά τα προσεχή χρόνια. Βέβαια, λόγω της φύσης της (παροχή υπηρεσιών), έχει συγκεκριμένους κινδύνους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Κατά το 2020, η εταιρία αύξησε τις πωλήσεις της σε € 19,7 εκατομμύρια και αύξησε το μικτό περιθώριο κέρδους σε επίπεδο πάνω από το 34%, το οποίο διατήρησε και κατά το α’ εξάμηνο του 2021. Το καθαρό περιθώριο κέρδους του 2020 ήταν 9,9% (€ 1,17 εκατομμύρια). Εκτιμούμε ότι, οι ρυθμοί ανάπτυξής της, στα επόμενα χρόνια, θα είναι αυξημένοι, τόσο με βάση τη σημερινή δραστηριότητά της, όσο και μέσω εξαγορών τις οποίες αναμένουμε ότι θα πραγματοποιήσει.

 

Η μετοχή εισήχθη στην αγορά με αρκετά υψηλή τιμή, όμως κατόρθωσε να δημιουργήσει μία “βάση τιμών” μεταξύ του € 2,40 και € 2,60. Παρά την υψηλή αποτίμησή της, μπορεί να προσελκύσει αρκετά μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και να πετύχει περαιτέρω αύξηση της τιμής. Είμαστε “επιφυλακτικά θετικοί” για τη μετοχή. Ο λόγος της επιφύλαξής μας, έχει να κάνει με την υψηλή σημερινή αποτίμησή της, όμως, έτσι την αποτιμά η αγορά (σημειώνουμε ότι, πέραν από τους αρχικούς μετόχους, οι περισσότεροι από τους επενδυτές της μετοχής, την έχουν αγοράσει σε τιμές πάνω από € 2,30 ή € 2,40, κάτι που δημιουργεί μία πολύ ισχυρή “βάση” στην τιμή της μετοχής. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ