Intel: Κοντά σε deal 6 δισ. δολ. για την εξαγορά εταιρείας ημιαγωγών

15 Φεβρουαρίου 2022, 11:22 | Ξένες Εταιρίες

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας ημιαγωγών Tower Semiconductor αντί σχεδόν 6 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Intel, ακολουθώντας το σχέδιό της να κατασκευάζει περισσότερα τσιπ για άλλες εταιρείες, μεταδίδει η WSJ επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Μια συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις, σημείωσαν οι πηγές.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει πιθανότατα ένα μεγάλο premium, δεδομένης της κεφαλαιοποίησης της Tower στα περίπου 3,6 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της τελευταίας εκτοξεύτηκαν 49% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Δευτέρας μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Tower, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nasdaq, κατασκευάζει ημιαγωγούς και κυκλώματα που χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από αυτοκίνητα και καταναλωτικά προϊόντα μέχρι ιατρικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαθέτει εργοστάσια στο Ισραήλ, την Καλιφόρνια, το Τέξας και την Ιαπωνία. Η εταιρεία εδρεύει στο Migdal HaEmek, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στη Ναζαρέτ.

 

Πηγή:insider.gr