ALUMIL: Σε νέα επίπεδα εσόδων και κερδοφορίας στοχεύει η Alumil

16 Φεβρουαρίου 2022, 11:50 | Χ&Α - 237

ALUMIL: Σε νέα επίπεδα εσόδων και κερδοφορίας στοχεύει η Alumil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALUMIL


Σε νέα επίπεδα εσόδων και κερδοφορίας στοχεύει η Alumil

 

Την επαναλειτουργία, της παραγωγικής μονάδας στην Ξάνθη, αποφάσισε η διοίκηση της Alumil, μετά από 9 χρόνια αδράνειας. Η μονάδα, παρήγαγε 14.000 τόνους προφίλ αλουμινίου και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο, καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την εταιρία, καθώς φαίνεται ότι αφήνει πίσω της, τις προβληματικές χρονιές και οδεύει σε νέα επίπεδα πωλήσεων και κερδοφορίας, μέσα από ένα σχεδιασμό εξυγίανσης και παράλληλης ανάπτυξης.

Για το 2021, η διοικηση στην ανακοίνωση της, εκτίμησε ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα € 315 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2020, εδώ. Αυτό το επίπεδο, θα είναι το υψηλότερο επίπεδο εσόδων που έχει πετύχει στην ιστορία της.

Το μέγεθος αυτό, βρίσκεται αρκετά κοντά στην πρόβλεψη που είχαμε εκφράσει στις 30/11/2021, η οποία αναφερόταν σε πωλήσεις € 305 εκατομμύρια και σε κέρδη € 24 εκατομμύρια τουλάχιστον.

Παράλληλα όμως, το μέγεθος που ανακοίνωσε η εταιρία, μας επιτρέπει να κάνουμε μία πρώτη πρόβλεψη για τα μεγέθη του 2022, όπου, με δεδομένη τη διατήρηση της ζήτησης σε θετικά επίπεδα, καθώς και άλλους παράγοντες που εξελίσσονται θετικά για την εταιρία, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα υπερβούν τα € 350 εκατομμύρια, ενώ η κερδοφορία, θα κυμανθεί μεταξύ € 29 - € 31 εκατομμυρίων. Βεβαίως, οι προβλέψεις αυτές θα αναλυθούν καλύτερα και -ενδεχομένως- θα προσαρμοστούν, όταν ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της εταιρίας για το 2021 και τα μεγέθη του α’ τριμήνου του 2022.

Η μετοχή αργεί να ανταποκριθεί στις θετικές εξελίξεις. Εκτιμούμε όμως ότι, σταδιακά, θα βελτιωθεί η αντίληψη της αγοράς για την εξέλιξη της εταιρίας και ότι η τιμή θα πλησιάσει προς μία πιο “δίκαιη” αποτίμηση της εταιρίας.

Σημειώνουμε ότι, από το Νοέμβριο του 2021, η μετοχή έχει επιλεγεί από το “εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος”, στο οποίο συμμετέχει με, περίπου, 16,0%.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ