ELVALHALCOR: Στόχος οι 520.000 τόνοι παραγωγής αλουμινίου έως το 2023

16 Φεβρουαρίου 2022, 11:30 | Χ&Α - 237

ELVALHALCOR: Στόχος οι 520.000 τόνοι παραγωγής αλουμινίου έως το 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELVALHALCOR

 

Στόχος οι 520.000 τόνοι παραγωγής αλουμινίου έως το 2023

 

Έχοντας διαβλέψει ορθά τις μελλοντικές εξελίξεις και τάσεις της αγοράς, η εταιρία επενδύει έγκαιρα στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγής της, θέτοντας τη βάση για τη μετάβασή της σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο μεγέθους στα αμέσως προσεχή χρόνια.

Η στρατηγική μεγέθυνσης άρχισε να υλοποιείται κυρίως από το 2020, όταν ο Όμιλος, προχώρησε στην επένδυση του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem, ύψους € 150 εκατομμυρίων. Η ολοκλήρωση της επένδυσης, έδωσε την δυνατότητα υπερδιπλασιασμού της παραγωγικής δυναμικότητας της θερμής έλασης και αποτέλεσε την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου ενός συνολικού επενδυτικού προγράμματος που εξελίσσεται σε βάθος πενταετίας.

Στη συνέχεια, η Elvalhalcor, προχώρησε στην δεύτερη φάση του επενδυτικού προγράμματος, πραγματοποιώντας πρόσθετες επενδύσεις ύψους € 100 εκατομμυρίων, ολοκληρώνοντας την παραγγελία ενός υπερσύγχρονου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων (6 high cold rolling mill), ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε (εδώ), ότι θα προχωρήσει στην επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Οινόφυτα με την παραγγελία μιάς πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής.  Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις, για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, καθώς και για ανθεκτικά, ασφαλή, ανακυκλώσιμα  και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και κατασκευών.

Η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της ElvalHalcor, στους 520.000 τόνους έως το 2023, από 360.000 το 2021 και 300.000 τόνους το 2020.

Η εταιρία σήμερα ευνοείται από τη διατήρηση των τιμών του χαλκού και του αλουμινίου σε υψηλά επίπεδα, αφού το μικτό της κέρδος συνήθως εξαρτάται από το ύψος της τιμής των βασικών πρώτων υλών της. Δεδομένων μάλιστα των προοπτικών για διατήρηση των τιμών του χαλκού και του αλουμινίου σε υψηλά επίπεδα και στα επόμενα χρόνια (κάτι που δεν ισχύει για όλα τα εμπορεύματα ή όλα τα μέταλλα) και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής και της ζήτησης,  μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, θα καταγράψουν εντυπωσιακή αύξηση κατά την προσεχή διετία, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του 2023, όταν η παραγωγική δυνατότητα του Ομίλου, τόσο στον τομέα του χαλκού, όσο κυρίως στον τομέα του αλουμινίου, θα βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τη μετοχή της εταιρίας (την οποία συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα “Top 20”) και παρακολουθούμε τις εξελίξεις των οικονομικών της μεγεθών, παράλληλα με τις εξελίξεις στις αγορές των βασικών της μετάλλων και των βασικών χρήσεων των προϊόντων της.

Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε ότι η εταιρία θα εμφανίσει πωλήσεις € 2.700 εκατομμύρια και τα κέρδη θα φτάσουν τα € 120 εκατομμύρια. Παράλληλα, πάντα έχουμε υπόψη ότι, το μέγεθος των κερδών είναι αρκετά ευαίσθητο στις μεταβολές των τιμών των μετάλλων -μέχρι σήμερα, η επίδραση των τιμών των μετάλλων, στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας, υπήρξε θετική.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ. Δείτε τις τιμές του αλουμινίου, εδώ και του χαλκού εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ