A.P. Moller–Maersk: Έτοιμη να αγοράσει Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

24 Φεβρουαρίου 2022, 15:32 | Ξένες Εταιρίες

A.P. Moller–Maersk: Έτοιμη να αγοράσει Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια σύμβαση για την κάλυψη περίπου 40.000 ταξιδιών που πραγματοποιούνται από τα ταξίδια Marine & Corporate της Maersk σε αυτές τις εταιρείες ετησίως, καθώς και μια επιπλέον αγορά για περίπου 400.000 λίτρα που θα χρησιμοποιηθούν στη μεταφορά φορτίου.

Η Maersk θα πληρώσει ένα ασφάλιστρο για περίπου 2.200 μετρικούς τόνους SAF, σύμφωνα με δήλωση.

«Πρόκειται για μια μικρή αλλά σημαντική συμφωνία», επεσήμανε η Mette Christensen, παγκόσμια επικεφαλής διαχείρισης έμμεσων κατηγοριών στην A.P. Moller – Maersk. «Δουλεύοντας μαζί με την Air France-KLM και πληρώνοντας ένα ασφάλιστρο για τη χρήση του SAF, βαδίζουμε στην ίδια πορεία με τους προμηθευτές μας όπως όταν οι πράσινοι πελάτες μας επιλέγουν να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για το Maersk ECO Delivery, το προϊόν χαμηλών εκπομπών που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένη βιώσιμη βιομάζα και μία από τις μοναδικές επιλογές για πράσινες εκπομπές στη ναυτιλία σήμερα», σχολίασε.

Η διετής συμφωνία παρέχει ευκαιρίες για περαιτέρω αγορά SAF για πελάτες φορτίου της Maersk, κάτι που είναι μια ελκυστική πρόταση για πολλούς πελάτες της Maersk που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα αποτυπώματα άνθρακα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο μεταφορέα.

«Χαίρομαι που βλέπω την A.P. Moller – Maersk να συμμετέχει στο πρόγραμμα SAF μας και να πρωτοστατεί στη μείωση των καθαρών εκπομπών στην αεροπορική βιομηχανία». δήλωσε ο Sébastien Guyot, ανώτερος αντιπρόεδρος στις παγκόσμιες πωλήσεις και εμπορικές συνεργασίες της Air France-KLM, ο οποίος σημείωσε ότι αυτή η νέα σύμβαση ενισχύει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Maersk είπε ότι διερευνά διάφορες επιλογές για την επίτευξη του στόχου της για το 2030 να μεταφέρει τουλάχιστον το 30% του αεροπορικού φορτίου της με χρήση SAF.

«Αν θέλουμε να δούμε τον αντίκτυπο να λαμβάνει χώρα ήδη αυτή τη δεκαετία, είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας τώρα. Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσουμε τη ζήτηση της αγοράς που απαιτείται για να επιταχύνουμε την αναγκαία μετάβαση της πράσινης ενέργειας στην αεροπορία», δήλωσε ο Torben Bengtsson, παγκόσμιος επικεφαλής της Air & LCL στην AP Moller -Maersk.

 

Πηγή: Reporter.gr