PROFILE: Στρατηγική εξάπλωσης και νέες εξαγορές και για το 2022

14 Μαρτίου 2022, 08:15 | Χ&Α - 238

PROFILE: Στρατηγική εξάπλωσης και νέες εξαγορές και για το 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROFILE


Στρατηγική εξάπλωσης και νέες εξαγορές και για το 2022

 

Η Profile, κατά το 2021, κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα εσόδων και κερδοφορίας, στην ιστορία της, ενώ η εκτίμηση, της διοίκησης, για τα αποτελέσματα του 2022, είναι ότι, θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, συνοπολογιζόμενης και της γενικοτερης συγκυρίας της οικονομίας.

Η εταιρία, ακολουθεί μια μελετημένη επιθετική στρατηγική αύξησης, του μεριδίου της στην Ευρώπη, όπου η αγορά έχει μεγάλο μέγεθος και οι προοπτικές θεωρούνται πολύ καλές. Σκοπός του Ομίλου, είναι να ενισχυσει την παρουσία του και τις δραστηριότητες του, στις  αγορές του εξωτερικού, με στόχο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη κάλυψη και εξυπηρέτηση αναγκών του τραπεζικού και επενδυτικού τομέα, στον οποίο και εξειδικεύεται.

 

Βέβαια, η μεγαλύτερη εξάπλωση, συνεπάγεται και μεγαλύτερη έκθεση στον κίνδυνο, καθώς η εξέλιξη των μεγεθών, θα εξαρτάται πιο έντονα από τις συνθήκες που επικρατούν, στις παγκόσμιες αγορές. Παράλληλα, μέσα από αυτήν την στρατηγική, η εταιρία εντάσσεται σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο μεταβάλλεται ταχύτατα και ραγδαία. Συνυπολογίζοντας βέβαια, αυτόν τον παράγοντα, η εταιρία προσπαθεί σταθερά και με ασφαλή “βήματα” να προσεγγίσει τις γεωγραφικές περιοχές που παρουσιάζουν στρατηγικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα αναπτύσει νέες δραστηριότητες, που προωθούν την είσοδο της, σε νέες αγορές.

 

Στα πλαίσια της παραπάνω στρατηγικής, η εταιρία κατά το 2021, προχώρησε στην εξαγορά της Centevo, το πρώτο τρίμηνο του 2021, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων. Παράλληλα, η εταιρία προχώρησε στην παρουσίαση πολλών, νέων υπηρεσιών κατά το β΄εξάμηνο (εδώ).

 

Απόρροια όλων αυτών των κινήσεων, ήταν τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα, να φτάσουν τα € 20,1 εκατομμύρια έναντι € 15 εκατ. το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 33,8%. Το EBITDA, του Ομίλου ανήλθε στα € 5,5 εκατ. έναντι € 4,2 εκατ. και τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα € 2,2 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας το καθαρό περιθώριο κέρδους στα € 10,9%.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, τους τελευταίους μήνες του έτους 2021, υπήρξαν προτάσεις εξαγορών και ενδεχομένως να δημοσιευθούν περισσότερες εξελίξεις εντός του 2022. Στόχος της διοίκησης, είναι να υλοποιήσει έργα της τάξεως των € 100 εκατομμυρίων (σωρευτικά) εντός της τετραετίας 2023 - 2026 (εδώ).

 

Χρηματιστηριακά, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την κίνηση της μετοχής, κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, η οποία ήταν εντυπωσιακή και δυστυχώς διεκόπει ενόψει των εξελίξεων στην Ρωσία και την Ουκρανία. Η μετοχή κορύφωσε, στα € 7,2 την 11/2/2022, πετυχαίνοντας 12 νέα υψηλά 52 εβδομάδων, από την αρχή του έτους.

Την 31/12/2021, την μετοχή κατείχαν 19 Αμοιβαία Κεφάλαια, από 17 την 31/12/2020.

 

Η φύση των έργων της εταιρίας, αλλά και η στρατηγική εξαγορών την οποία υλοποιεί στην παρούσα φάση, καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη για την εξέλιξη των μεγεθών κατά το 2022. Εν τούτοις, με βάση τη σημερινή διάρθρωση της εταιρίας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία πρώτη εκτίμηση για αύξηση του κύκλου εργασιών σε € 24 εκατομμύρια και της κερδοφορίας σε € 2,5 εκατομμύρια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων, εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ