Blackrock: Ζημιές 17 δισ. δολ. λόγω της έκθεσής της στη Ρωσία

11 Μαρτίου 2022, 15:05 | Ξένες Εταιρίες

Ζημίες περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει υποστεί η BlackRock – ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο – στις ρωσικές συμμετοχές της λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία.

Οι πελάτες της κατείχαν περισσότερα από 18,2 δισ. δολάρια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά οι κλειστές αγορές και οι παγκόσμιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους στα αζήτητα.

Την περασμένη Δευτέρα, η Blackrock ανέστειλε την αγορά όλων των ρωσικών τίτλων στα funds ενεργητικής και παθητικής διαχείρισής της, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Έχουμε επίσης υποστηρίξει μέσω των παρόχων δεικτών μας την αφαίρεση των ρωσικών τίτλων από δείκτες ευρείας βάσης», δήλωσε ο Ρικ Κουσέλ, επικεφαλής του ομίλου διαχείρισης χαρτοφυλακίου για τη BlackRock και ο Σαλίμ Ραμτζί, επικεφαλής της iShares.

Οι ρωσικοί τίτλοι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0,01% του ενεργητικού των πελατών τους, ανέφεραν στο Reuters.

Η τεράστια απομείωση της αξίας αυτών των asset αντικατοπτρίζει τόσο την κλίμακα της BlackRock – έχει περισσότερα από 10 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση – όσο και τη ζημιά που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

 

Πηγή:ΟΤ